Επιτυχής άσκηση της Πυροσβεστικής σε εργοστάσιο λιπασμάτων

????????????????????????????????????

Με επιτυχία έγινε σήμερα το μεσημέρι άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Βόλου στο νέο εργοστάσιο συσκευασίας λιπασμάτων YARA HELLAS S.A., όπου σβήστηκε υποτιθέμενη πυρκαγιά και απεγκλωβίστηκε ένας τραυματίας.
Η φωτιά ξεκίνησε εντός του κτιρίου του εργοστασίου (ισόγειο) στο χώρο αποθήκευσης τελικού προϊόντος, εξαιτίας βραχυκυκλώματος ηλεκτρικών καλωδίων, επεκτάθηκε στο χώρο αποθήκευσης λιπασμάτων, έβγαιναν πυκνοί μαύροι καπνοί υπήρχε κίνδυνος να φτάσει η φωτιά σε αποθηκευμένες ποσότητες λιπασμάτων τα οποία όταν καίγονται δημιουργούν τοξικούς καπνούς.

Στο σημείο πήγαν τρία υδροφόρα οχήματα και ένα βραχιονοφόρο και οι πυροσβέστες που έκαναν ρίψεις νερού χαμηλά και από τη στέγη, ενώ η ομάδα πυρασφάλειας του εργοστασίου εφάρμοσε το προβλεπόμενο σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, ομάδες διάσωσης έκαναν έρευνες στο καιγόμενο εργοστάσιο και εντόπισαν έναν εγκλωβισμένο εργαζόμενο που βγήκε υποβασταζόμενος έξω από το κτίριο, όπου τον παρέλαβαν τέσσερις πυροσβέστες με φορείο και στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.