Εικόνες μεγάλης καταστροφής σε Κερασιά και Κανάλια

Η επόμενη μέρα αποκαλύπτει τις ζημιές, αποκομμένα τα δύο χωριά

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αποκαλύφθηκαν την επόμενη μέρα στα Κανάλια και στην Κερασιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, λόγω της πρωτοφανούς για την περιοχή πλημμύρας, ενώ τα δύο χωριά παραμένουν αποκομμένα, καθώς ο χείμαρρος Κερασιώτης έκοψε τον δρόμο, ενώ το νερό είναι ακόμη πολύ για να ξεκινήσουν παρεμβάσεις.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ρήγα Φεραίου Σταύρος Χατζής, από τα ξημερώματα σήμερα βρίσκεται στα Κανάλια με όλα τα συνεργεία του Δήμου, γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν οι δρόμοι, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.
Το κυριότερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο είναι η συγκοινωνία Κανάλια – Κερασιά, που έχει αποκοπεί εντελώς, καθώς ο χείμαρρος Κερασιώτης παρέσυρε το δρόμο.
«Μέσα στο χωριό υπάρχουν πολλά προβλήματα και επιχειρούν τρία μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, τα μπάζα φορτώνονται σε φορτηγά και δύο γκρέιντερ προσπαθούν ν’ ανοίξουν δρόμο για τις κτηνοτροφικές μονάδες», δήλωσε ο κ. Χατζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο κομμένος δρόμος μεταξύ των δύο χωριών και οι εργασίες αποκατάστασης δεν μπορούν να ξεκινήσουν καν, γιατί έχει πολύ νερό ακόμη ο χείμαρρος.
Στα δύο χωριά υπάρχουν αρκετά πλημμυρισμένα σπίτια, χθες η Πυροσβεστική πήγε σε αρκετά σημεία για απεγκλωβισμούς και για αναντλήσεις νερών, ενώ κλιμάκιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου ξεκίνησε σήμερα την καταγραφή ζημιών.

«Ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση, που το πρώτο μας μέλημα ήταν να μην έχουμε χθες κάποιο θύμα. Ευτυχώς, είχαμε μόνο προβλήματα στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς αποκλείστηκαν 350 πρόβατα και 150 αγελάδες, στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης Κάρλας, που μπορέσαμε και απεγκλωβίσαμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ρ. Φεραίου.
Τέλος, ανέφερε ότι πριν 10 χρόνια είχαν γίνει ξανά ζημιές λόγω πλημμυρών, αλλά όχι τόσο μεγάλες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.