Ρ. Φεραίος: Αθρόα η προσέλευση στο δήμο για ρύθμιση οφειλών

Επωφελούμενοι από τη σχετική πρόβλεψη του νόμου

Σε αρκετές δεκάδες, ανέρχονται οι δημότες που προσέρχονται καθημερινά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για ρύθμιση των οφειλών τους, επωφελούμενοι από τη σχετική πρόβλεψη του νόμου, όπως έγινε γνωστό, από τη δημοτική αρχή.

«Είναι μεγάλη οικονομική ανάσα για τον δήμο», δήλωσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ο οποίος κάλεσε όλους όσοι έχουν οφειλές προς τον δήμο, «να ενημερωθούν από την τεχνική υπηρεσία και να μπουν στη ρύθμιση».

Τη δυνατότητα που τους παρέχει νομοθετική διάταξη για τη νέα ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους σπεύδουν – σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου – να αξιοποιήσουν οι πολίτες.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνει οφειλές προς τον Δήμο από οποιαδήποτε αιτία, δηλαδή: τέλη, πρόστιμα, φόροι, πρόστιμα Κ.Ο.Κ., εισφορές κ.λπ., ενώ αναμένεται να αποτελέσει ανάσα για οφειλέτες, που χρωστούν από μικρά έως μεγάλα ποσά.

Οι οφειλές προς το δήμο, δύνανται να ρυθμίζονται με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 20 Ευρώ. Αναλόγως του αριθμού των δόσεων που θα επιλεγεί, θα υπάρχει και η αντίστοιχη απαλλαγή από προσαυξήσεις, με ανώτατο όριο απαλλαγής σε ποσοστό 100% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής και με κατώτατο όριο σε ποσοστό 50% σε περίπτωση επιλογής καταβολής της οφειλής σε 73-100 δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με την καταβολή της 1ης δόσης : α) χορηγείται δημοτική ενημερότητα και β) αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Με την καταβολή 25% της οφειλής που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση, είναι δυνατή η αναστολή των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες.

Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών αποδίδεται στο γεγονός, ότι, η εν λόγω ρύθμιση συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ευεργετικών διατάξεων εξαιρετικού χαρακτήρα και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της αδυναμίας πολλών οφειλετών, να εκπληρώσουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών – Γραφείο Προσόδων του Δήμου Ρήγα Φεραίου (υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Τσελεπίδη Σωτηρία, τηλ. 2425350218).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.