Σ. Περίσσης: «Θα ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις της Σκοπέλου ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας»

Ξεκινούν οι εργασίες δασοπροστασίας του νησιού, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος

Καθ’ όλα έτοιμο είναι το νησί της Σκοπέλου να υποδεχτεί τους εκδρομείς των διακοπών του Πάσχα, με τις επιχειρήσεις, παλιές και νέες, να προβαίνουν στο άνοιγμα την Μεγάλη Εβδομάδα, με τις εργασίες της καθαριότητας να έχουν ολοκληρωθεί, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Σταμάτης Περίσσης, στο Ράδιο ΕΝΑ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εργασίες δασοπροστασίας οι οποίες θα ξεκινήσουν ενόψει καλοκαιριού, αλλά και στον νέο ιατρικό εξοπλισμό που θα φτάσει το νησί.

Στο άνοιγμα θα προχωρήσουν όλες οι επιχειρήσεις της Σκοπέλου τη Μεγάλη Εβδομάδα με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι και ο Δήμος με τη σειρά του είναι έτοιμος από κάθε άποψη να δεχτεί κόσμο και εκδρομείς στο νησί, όσον αφορά στην καθαριότητα και στους δρόμους, σημειώνοντας, κυρίως, την καθαριότητα των παραλιών του νησιού, οι οποίες ταλαιπωρήθηκαν αρκετά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και ειδικότερα λόγω του φαινομένου της μεγάλης ποσότητας από φύκια.

Μάλιστα, ο κ. Περίσσης, ιδιαίτερα ευχαριστημένος, ανέφερε ότι φέτος στο νησί υπάρχουν νέες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν βρίσκονται σε παραλιακές περιοχές, αλλά στο εσωτερικό του νησιού. «Ανοίγουν νέες επιχειρήσεις, κυρίως στο χώρο της εστίασης, και αυτό είναι πολύ ευχάριστο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Έντονο ενδιαφέρον κρατήσεων από Μεγάλη Βρετανία

Όσον αφορά στις πασχαλινές και τις καλοκαιρινές κρατήσεις, ο κ. Περίσσης τόνισε ότι φέτος υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη ζήτηση από εκδρομείς του εξωτερικού, και κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, που, όπως υπενθύμισε ο Δήμαρχος, είχε εκθειάσει το νησί ως παραδεισένιο προορισμό. Τόνισε επίσης ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην κινητικότητα του νησιού θα διαδραματίσουν τα δρομολόγια των πλοίων από Θεσσαλονίκη, αλλά και από Μαντούδι, όπου από φέτος θα υπάρξουν τρία ημερήσια δρομολόγια. «Αυτή η αλλαγή είναι σημαντική, καθώς θα έρθει πολύς κόσμος στο νησί μας», σημείωσε ο Δήμαρχος Σκοπέλου.

«Πιστεύω ότι φέτος το λιμάνι του Αγνώντα θα είναι έτοιμο»

Μεταξύ άλλων ο κ. Περίσσης ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόοδος σε σχέση με το λιμάνι του Αγνώντα, αφού υπάρχει πλέον ανάδοχος ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες. «Επιτέλους μετά από 18 χρόνια υπάρχει ανάδοχος στο λιμάνι», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Η εταιρεία υπέγραψε την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ είναι ήδη σε συνεννόηση για πλωτό. Πιστεύω ότι φέτος το λιμάνι θα είναι έτοιμο, καθώς οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Μάιο».

«Καθαρισμός 46 χλμ. δασικών δρόμων»

Ικανοποιημένος επίσης δήλωσε ο Δήμαρχος ενόψει καλοκαιριού, καθώς ενημέρωσε ότι ύστερα από άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργείου πάρθηκε η απόφαση να καθαριστούν 46 χλμ. δασικών δρόμων, το σύνολο, δηλαδή, των δρόμων του νησιού που είναι απαραίτητοι. «Θα γίνει ισοπέδωση των δρόμων, με τις εργασίες, όπως μας ενημέρωσαν να ξεκινούν τον Μάιο. Θα γίνουν 10.600 μέτρα τριγωνικές τάφροι δίπλα από τους δρόμους για να φεύγουν τα νερά, ενώ, επίσης, θα καθαριστούν οι δρόμοι από μπάζα, χώματα και οτιδήποτε άλλο, ενώ θα γίνει βαθύς καθαρισμών και των πεύκων κατά μήκος των δρόμων», περιγράφει ο Δήμαρχος σχετικά με τις επερχόμενες εργασίες δασοπροστασίας.

Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας του νησιού ο κ. Περίσσης τόνισε πως τα προβλήματα συνεχίζουν και υφίστανται, από την άλλη όμως, πρόσθεσε πως θα καταφθάσει δωρεάν ιατρικός εξοπλισμός από το «Ιασώ», ενώ επίσης τον Μάιο το νησί θα εξοπλιστεί με καινούργιο ασθενοφόρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.