Σχέδιο για αντικατάσταση των παλιών αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως αποκάλυψε ο Κώστας Αγοραστός, που σήμερα υπέγραψε σύμβαση αλλαγής του συστήματος πλακετών των ηλεκτρομηχανολογικών για να μην υπάρχουν προβλήματα, προληπτικά, έργο προϋπολογισμού 60.000 €.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν ο Γρηγόρης Ιγγλέσης και όλο το διοικητικό συμβούλιο, ενώ η Περιφέρεια το στηρίζει, παρόλο που είναι παλιό.
«Έχουμε ένα σχέδιο για τους αναβατήρες, ώστε του χρόνου να έχουμε άλλους για να μην δημιουργούνται προβλήματα. Παρ’ όλη την άσχημη οικονομική συγκυρία, έχει αναβαθμιστεί γιατί είναι ΑΕ και δε μπορεί να γίνει η χρηματοδότηση εύκολα, εμείς προχωράμε και συντηρούμε το Χιονοδρομικό», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συντήρηση δεν είναι απλό πράγμα, αλλά είναι πενταετής, με προϋπολογισμό 500.000 €, μεταξύ των οποίων οι ετήσιες συντηρήσεις, για να ληφθούν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις. «Το κάνουμε για να έχουμε έναν πόλο έλξης και για τους αθλητές μας, τους συλλόγους και για όλη την περιοχή γιατί είναι και εκείνο που ελκύει κόσμο στο Πήλιο», επισήμανε ο κ. Αγοραστός.
Επισκέψεις μαθητών
Σήμερα και χθες το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ανοιχτό, για επισκέψεις παιδιών και το έχουν επισκεφθεί περίπου 300 παιδιά. «Έχει δημιουργήσει μία προστιθέμενη αξία», δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Επίσης τόνισε ότι για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο, γίνεται μία προσφορά προς μαθητές της Θεσσαλίας να μάθουν σκι, να εξοικειωθούν με το βουνό και ταυτόχρονα και με το Πήλιο. «Καλέσαμε όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα λέγεται χιονονιφάδα, και αναμένεται στο Χ.Κ. Πηλίου να έρθουν περίπου 500 μαθητές.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.






























