Σε αναμονή και αγωνία οι Βολιώτες για τα νέα οικονομικά μέτρα

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, Δημήτρης Τριανταφύλλου, μιλά για τις κρίσιμες φορολογικές υποχρεώσεις, τις παρατάσεις και τις παγίδες που απαιτούν προσοχή
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Καθημερινά τα ερωτήματα όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Μαγνησίας

Σε αναμονή βρίσκονται οι φορολογούμενοι για τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, όπως ρυθμίσεις οφειλών, προγράμματα και επιδόματα, καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη απόφαση και όσα ακούγονται είναι ακόμη στο στάδιο των δημοσιευμάτων και των εκτιμήσεων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας Δημήτρης Τριανταφύλλου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και τον Ηλία Κουτσερή συζήτησε τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και τις επικείμενες φορολογικές υποχρεώσεις, τονίζοντας την ανάγκη για προσοχή εν αναμονή επίσημων αποφάσεων.
Όπως είπε, υπάρχει έντονη αγωνία μεταξύ των πολιτών σχετικά με ανακοινωθέντα οικονομικά μέτρα, όπως ρυθμίσεις οφειλών, προγράμματα και επιδόματα.
Ο κ. Τριανταφύλλου υπογραμμίζει ότι δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη απόφαση, όροι ή προϋποθέσεις για αυτά τα μέτρα και όσα ακούγονται είναι ακόμη στο στάδιο των δημοσιευμάτων και των εκτιμήσεων.
Ο πρόεδρος των φοροτεχνικών συστήνει προσοχή, αποφυγή πρόωρου ενθουσιασμού ή απογοήτευσης, και κυρίως αποφυγή εκμετάλλευσης.

Τα αναμενόμενα οικονομικά μέτρα

Τα αναμενόμενα οικονομικά μέτρα, που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι:
o Ρύθμιση 72 Δόσεων: Αναμένεται η τελική μορφή της ρύθμισης, ποιες οφειλές θα περιλαμβάνει και αν θα υπάρξουν βελτιώσεις για τους οφειλέτες.
o Μείωση Ορίων Εξωδικαστικού Μηχανισμού: Θεωρείται σημαντικό εργαλείο για τους οφειλέτες, αλλά οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του εκκρεμούν.
o Επίδομα για τα Παιδιά (τέλος Ιουνίου): Αναμένεται η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής του εξαγγελθέντος επιδόματος.
o Σημασία Άμεσης Εφαρμογής: Τονίζεται η ανάγκη για άμεση εφαρμογή των μέτρων μετά τις εξαγγελίες, καθώς η καθυστέρηση μειώνει την αποτελεσματικότητά τους λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Οι φορολογικές δηλώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφύλλου, η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εξελίσσεται ομαλά, αν και χωρίς μαζική προσέλευση.
Ο Ιούνιος θεωρείται ο τελευταίος “καλός” μήνας για την υποβολή δηλώσεων. Ο Ιούλιος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πιεστικός για τα λογιστικά γραφεία λόγω άλλων υποχρεώσεων (π.χ., ΕΝΦΙΑ, προσλήψεις εποχικού προσωπικού).
Ο πρόεδρος των φοροτεχνικών καλεί τους φορολογούμενους να επικοινωνήσουν άμεσα με τον φοροτεχνικό τους για να κλείσουν ραντεβού και να υποβάλουν τη δήλωσή τους.
Η πρώτη δόση του φόρου είναι στις 31 Ιουλίου, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, ενώ έγκαιρη υποβολή επιτρέπει καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό.
Τέλος, ο κ. Τριανταφύλλου ανέφερε ότι είναι κρίσιμη η προσεκτική καταχώριση όλων των στοιχείων (ενοίκια, έξοδα, φοιτητική στέγη) για να διασφαλιστούν τυχόν επιστροφές φόρου και η σωστή απεικόνιση της φορολογικής εικόνας.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Ντίνος Στεργιόπουλος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.