Σε αναζήτηση του Cessna Αστυνομία και Πυροσβεστική στη Μαγνησία

Ξεκίνησαν από το πρωί οι έρευνες περιμετρικά της Κάρλας και στη θάλασσα

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί οι έρευνες στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου αεροσκάφος Cessna, το στίγμα του οποίου χάθηκε τη Δευτέρα, ενώ πετούσε στο ύψος της Χάλκης Λάρισας.
Επειδή όμως η απόσταση είναι μεγάλη γίνονται έρευνες από χθες το απόγευμα και στη Μαγνησία, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα.

Στις έρευνες μετέχουν η Αστυνομία με δύναμη από το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου και την Ασφάλεια, η Πυροσβεστική ΒΙ.ΠΕ. με 7 άτομα και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Παράλληλα, έρευνες γίνονται στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου από το Λιμεναρχείο και περιπλέοντα σκάφη, ενώ αναμενόταν και η συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας με ελικόπερα Super Puma.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ψάχνουν στα τυφλά, καθώς δεν υπάρχουν μαρτυρίες, τόσο στην περιοχή των Καναλίων, όσο και από την πλευρά της Χλόης – Μ. Περιβολακίου και κυρίως περιμετρικά της λίμνης Κάρλας, μήπως καταφέρουν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του μικρού αεροσκάφους.
Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν, καθώς επικρατεί καταχνιά και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Το τελευταίο στίγμα από το κινητό του πιλότου καταγράφηκε από κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Χάλκη της Λάρισας. Παράλληλα, υπάρχει μαρτυρία κατοίκου από τα Κανάλια της Μαγνησίας ότι άκουσε κρότο σε δασική περιοχή του Κισσάβου.
Ο Σταύρος Τσιγάλογλου 60 χρονών, είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του στη Δράμα, ενημερώνοντάς τους ότι θα επέστρεφε εάν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες την Δευτέρα.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει ότι απογειώθηκε την Δευτέρα από ένα αεροδρόμιο της Θήβας, ενώ αργότερα στην περιοχή της Λάρισας είχε την τελευταία επικοινωνία με έναν φίλο του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.