Συνεδρίασε χθες το τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Σκιάθου, στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν και τις Βόρειες Σποράδες από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ο κ. Πρεβεζάνος κάλεσε όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και τόνισε ότι τα οχήματα του Δήμου είναι έτοιμα να επέμβουν. Συγκεκριμένα οχήματα του Δήμου αλλά και ιδιωτών θα βρίσκονται σε σημεία κλειδιά για να επέμβουν αν χρειαστεί. Επίσης έχει ενημερωθεί η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας ώστε να επέμβει αν χρειαστεί αποστέλλοντας κλιμάκιο στο νησί της Σκιάθου.

Παρακαλούνται οι δημότες και οι επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ειδικά όταν τα φαινόμενα γίνουν έντονα, να σταματήσουν εργασίες και να απομακρυνθούν από υπόγειες εγκαταστάσεις.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Γιαννίτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τρακόσας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου κ. Αθανάσιος Βαιόπουλος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου κ. Δημήτρης Ντούρλιας, ο Λιμενάρχης Σκιάθου κ. Νικόλαος Κατσάμπας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ευάγγελος Κωστόπουλος, ο προϊστάμενος καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου κ. Βασίλειος Ταμπάκης, ο δημοτικός υπάλληλος κ. Σωτήρης Γλυμπάτσας, ο κ. Αθανάσιος Τζούμας εκπροσωπώντας την ελληνική ομάδα διάσωσης Σκιάθου και ο κ. Νικόλαος Πασχάλης.