Σε ετοιμότητα παραμένουν οι φορείς της Μαγνησίας

Έντονη βροχόπτωση από χθες το απόγευμα σε διάφορα σημεία του νομού

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας οι τοπικές υπηρεσίες, μετά τις προβλέψεις ότι υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί κυρίως η νησιωτική Μαγνησία. Σύμφωνα ωστόσο με δηλώσεις χθες στο «Ράδιο Ένα» του δημάρχου Σκοπέλου κ. Βασιλούδη, έβρεξε χθες το πρωί στο νησί, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Όλες οι υπηρεσίες του νησιού ωστόσο, παραμένουν σε επιφυλακή, μέχρι τουλάχιστον και το Σάββατο.

Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον “ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης”, για σήμερα, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές, αλλά σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06…13 οC.
Στο μεταξύ, απαγορευτικό του απόπλου για το «FLYING Ερατώ» εκδόθηκε χθες το πρωί από την Αλόννησο, καθώς επικρατούσαν άνεμοι εντάσεως άνω των 6 μποφόρ…
Ενόψει των ισχυρών βροχών και καταιγίδων που αναμένονται βάσει του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή, προκειμένου να επέμβει όπου και αν χρειαστεί.

Στο μεταξύ, περιπολίες γίνονται από το πρωί και από την εθελοντική ομάδα Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, μετά από εντολή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, με δύο οχήματα και εθελοντές, για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, ενώ όπως δήλωσε στο «Ράδιο –Ένα» ο εκπρόσωπος Β. Ηλιόπουλος, δε χρειάστηκε να παρέμβουν. Σημειώνεται πάντως ότι από χθες αργά το απόγευμα ξεκίνησε και πάλι έντονη βροχόπτωση σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας.

Ανοιχτές αίθουσες του Δήμου
Ο Δήμος θα διατηρήσει και σήμερα ανοιχτά, για όσες ώρες χρειαστεί, τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τη. 20252) και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης (τηλ.85066) , και τα Κοινωνικά Κέντρα Αγ. Αναργύρων (τηλ.91760) και Νέας Δημητριάδος (τηλ.71291), όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες. Ακόμα για έκτακτα περιστατικά είτε στο κέντρο, είτε στις συνοικίες του Δήμου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, τηλ.24120 – 80959 και στο γραφείο του Δημάρχου και στα τηλέφωνα 2421350173 και 2421350174.

Λιμεναρχείο: Μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, επειδή στο Αιγαίο προβλέπονται Ανατολικοί άνεμοι έντασης7-8 μποφόρ, συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.