Σε ετοιμότητα το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου για τις πρώτες πτήσεις

Σύσκεψη για την ασφάλεια των επιβατών υπό τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Σύσκεψη κατά την οποία εξετάστηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της λειτουργίας του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, έγινε σήμερα το μεσημέρι, από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, παρουσία του αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, βουλευτών, του δημάρχου Αλμυρού, περιφερειακών συμβούλων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, που έχει την ευθύνη τήρησης των μέτρων τάξης και ελέγχου του αεροδρομίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος και Θανάσης Λιούπης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γρηγ. Ιγγλέσης και Γ. Κίτσιος, ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Πυροσβεστικής, ο διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού, εκπρόσωπος της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 14.07 και τον υποδέχτηκαν ο αερολιμενάρχης Ν. Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου, οι πολιτικοί παράγοντες και τα υπηρεσιακά στελέχη, και στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σε εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι ξεκίνησαν οι συναντήσεις του υφυπουργού σε 18 αεροδρόμια και του ιδίου στα υπόλοιπα, ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια της ώρας από την 1ξ Ιουλίου που ανοίγουν για τις πτήσεις από το εξωτερικό.
Όπως εξήγησε οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην Ελλάδα, θα συμπληρώνουν υποχρεωτικά ένα έντυπο και, ανάλογα πληροφορίες που θα δίνουν, θα αξιολογείται από ομάδα επιστημόνων και θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, όπου απαιτείται.
Από τις επισκέψεις που έκανε σε άλλα αεροδρόμια ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι η εικόνα είναι ενθαρρυντική και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα, υπάρχει συνεργασία και στόχος είναι να έχουμε ικανοποιητική προσέλευση τουριστών.

Ο Γραμματέας ανέφερε ότι ήδη στο «Ελευθ. Βενιζέλος», από 45.000 επιβάτες που μπήκαν στη χώρα, εντοπίστηκαν 190 κρούσματα κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι ένας επιβάτες που θα βρεθεί θετικός μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου επισήμανε ότι τα αεροδρόμια έχουν λάβει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αντίστοιχα θα τρέξει πρόγραμμα για τις επτά πύλες χερσαίας εισόδου στην Ελλάδα με τις δύο ακτοπλοϊκές συνδέσεις από Ιταλία προς Πάτρα και Ηγουμενίτσα που τον έλεγχο τον έχει ο ΕΟΔΥ.

Το Σάββατο πρώτη πτήση
Ο Κώστας Ευσταθίου αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, τόνισε ότι το αεροδρόμιο θα είναι ανοιχτό την Τετάρτη 1 Ιουλίου, οι πτήσεις ξεκινούν στις 4 Ιουλίου από το Παρίσι με την Transavia France, αεροσκάφος της οποίας θα μεταφέρει 145 επιβάτες.
«Η δεύτερη πτήση το Σάββατο 4 Ιουλίου, αναμένεται να μεταφέρει 160 επιβάτες, σε αεροσκάφος 178 θέσεων, που σημαίνει ότι οι πληρότητες είναι καλές», ανέφερε.
Ο αερολιμενάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι στο διάστημα που θα γίνονται οι πτήσεις, το αεροδρόμιο θα πάει καλά.
Προς το παρόν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου θα κάνουν οι εταιρίες Easy jet από Αγγλία, η Condor από Γερμανία, η Transavia από Ολλανδία, η Transavia France από Γαλλία και η Austrian airlines από Αυστρία, αλλά το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί αν θα υπάρξουν και άλλες εταιρίες, γνωστοποίησε ο κ. Ευσταθίου.

Οργάνωση αντιπυρική περίοδος
Ο Νίκος Μητσιογιάννης, πύραρχος, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας, αναφέρθηκε στην αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε και αναμένεται να ξεκινήσουν τα αντιπυρικά κλιμάκια και οι εποχικοί πυροσβέστες, σε περίπου 10 ημέρες.
Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν συντηρηθεί το προσωπικό περιπολεί καθημερινά, αναμένονται κάποια καινούργια οχήματα από την Αθήνα, ενώ οι υπηρεσίες είναι στελεχωμένες με προσωπικό, που δεν μετακινήθηκε με τις μεταθέσεις που έγιναν, τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.