Σε εξέλιξη ΕΔΕ του Λιμενικού για το Ναυτικό Μουσείο Αγίας Κυριακής

Συνεχίζεται η διερεύνηση του θέματος, μετά από αντικρουόμενες απόψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται διοικητική διερεύνηση του ζητήματος του «Σωματείου οι φίλοι του Ναυτικού Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Κυριακής», όπου στεγάζεται και το Λιμενικό Τμήμα Αγ. Κυριακής και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος καλείται να καταθέσει υπόμνημα στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος που εδρεύει στον Βόλο.
Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ν. Πηλίου συνεδρίασε την Τετάρτη και έλαβε απόφαση διορισμού Δικηγόρου, ώστε να μελετήσει, να συντάξει και να καταθέσει, ειδικό υπόμνημα απόψεων, αναφορικά με την Διενέργεια Διοικητικής Διερεύνησης, της 4ης Περιφερειακής Διεύθυνσής Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυλακή, για το Σωματείο «Οι φίλοι του Ναυτικού Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Κυριακής».
Σύμφωνα με τον Δήμο, για το ζήτημα έχουν γίνει δύο Δικαστήρια και σχηματιστεί φάκελος δικογραφίας στο Ναυτοδικείο Πειραιά και θα πρέπει να γίνει αναλυτική περιγραφή των πραγματικών περιστατικών, αλλά και των νομικών θεμάτων.
Σημειώνεται ότι στον Σύλλογο ο Δήμος παραχώρησε το παλιό σχολείο για τη δημιουργία ναυτικού μουσείου, το οποίο διαθέτει δύο μεγάλες αίθουσες, αλλά επειδή δεν βρισκόταν νόμιμο κτίριο για να στεγάζει το Λιμενικό Τμήμα, έγινε αίτημα στον Δήμο και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχωρήθηκε η μια από τις δύο αίθουσες του σχολείου για να στεγαστεί το Λιμενικό, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να αναγκαστεί να στριμώξει το μεγάλο υλικό που είχε συγκεντρώσει σε μια μόνο αίθουσα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου και ναύαρχος λιμενικός εν αποστρατεία κ. Νικ. Φορτούνας κατέθεσε μηνύσεις και αγωγές κατά του Δήμου, του Λιμεναρχείου Βόλου, που είναι προϊσταμένη Αρχή και του υπουργείου Ναυτιλίας.
Μάλιστα , καταγγελίες του κ. Φορτούνα, ότι λιμενικοί κατέστρεψαν και πέταξαν εκθέματα του μουσείου, στη διάρκεια της μετακόμισης, είχαν αποτέλεσμα να διενεργείται ΕΔΕ, και να έχει σχηματιστεί δικογραφία του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.