Σε Κανάλια, Στεφανοβίκειο και Κάρλα ο Αλ.Μεϊκόπουλος

Στα Κανάλια, στο Στεφανοβίκειο και την περιοχή της Κάρλας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες βρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τις προηγούμενες ημέρες με το στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Χαραλ. Αραμπατζή και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τον συνδυασμό ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Δημ. Κουρέτα κ.κ. Χατζή Αθανασία και Κοκτσίδη Παναγιώτη.

Η κακοκαιρία χτύπησε την καρδιά της αγροτικής παραγωγής στη Μαγνησία. Τόνοι λάσπης και νερό έχουν σκεπάσει τα χωράφια, τις καλλιέργειες και εξαφάνισαν ποιμνιοστάσια. Η αγροτική οδοποιία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Οι παραγωγοί της περιοχής εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να φύγει το νερό, ενώ κάθε μέρα που περνά με τις καλλιέργειες πλημμυρισμένες τους φέρνει πιο κοντά στην οικονομική και παραγωγική καταστροφή.
Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από κατοίκους και παραγωγούς των περιοχών και διαβίβασε άμεσα στα αρμόδια Υπουργεία τα επείγοντα αιτήματα των αγροτικών συνεταιρισμών.

«Το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε η, χωρίς αμφιβολία, έντονη κακοκαιρία ήρθε να επιβεβαιώσει την εγκατάλειψη της υπαίθρου και τη μη προτεραιοποίηση της αγροτικής παραγωγής στην κυβερνητική ατζέντα.
Ενισχύεις και προστατεύεις την αγροτική παραγωγή κάνοντας εγγειοβελτιωτικά έργα, δαπανώντας για τη συντήρηση των στραγγιστικών, αντιπλημμυρικών έργων και των αναχωμάτων, κατασκευάζοντας υδατοδεξαμενές και φράγματα ανάσχεσης. Δεν προστατεύεις την αγροτική παραγωγή όταν απλά αποζημιώνεις για τις καταστροφές» τόνισε ο Αλ.Μεϊκόπουλος.

«Η απώλεια της γεωργικής παραγωγής στις περιοχές της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα σημαίνει μείωση του ΑΕΠ, αύξηση τιμών στα τρόφιμα, αύξηση της ανεργίας, μείωση των εξαγωγών και μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από τις εισαγωγές. Οι επιπτώσεις είναι αλυσιδωτές και έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές. Στην καταστροφή αυτή, δυστυχώς, και πάλι ορισμένοι ήδη προσπαθούν να στήσουν ολιγοπώλια και να αισχροκερδήσουν πάνω στη νέα κρίση» συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.