Σε κλοιό χιονιού και κατάψυξης η Μαγνησία

Χιόνια και στα ημιορεινά, παγωμένος αέρας και χαμηλές θερμοκρασίες

Σε κλοιό χιονιού και συνθηκών κατάψυξης εξακολουθεί να βρίσκεται η Μαγνησία από νωρίς του πρωί του Σαββάτου μέχρι και σήμερα, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο Τρίτη.

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα» ότι ήταν ένα αναμενόμενο φαινόμενο σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, που ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και διαρκεί μέχρι σήμερα, που το πρωί έπεσε χιόνι και στην πόλη του Βόλου, ενώ φυσούν παγωμένοι άνεμοι και επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για πάνω από δύο μέρες, έπεσε αρκετό χιόνι σε όλες τις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Μαγνησίας, ενώ το χιόνι έφτασε από τους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου μέχρι το Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα στον Λαύκο.

Σύμφωνα με την κα Κολυνδρίνη, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, επιχειρούσαν 60 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και ακόμη όταν τα φαινόμενα ήταν σε έξαρση οι δρόμοι δεν έκλεισαν, παρότι υο ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 2 μέτρα στις Αγριόλευκες και σταθμευμένα αυτοκίνητα καλύφθηκαν τελείως από το χιόνι.
Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το χιόνι ήταν αρκετό στην Όθρυ και στο Κεραμίδι και πρόσθεσε ότι με σωστό προγραμματισμό, διαχείριση των αποχιονιστικών και με ρήξη άλατος τη σωστή στιγμή στα σωστά σημεία, οι δρόμοι ήταν προσπελάσιμοι χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η κα Κολυνδρίνη είπε ότι η Αστυνομία συστήνει παντού στα ορεινά τη χρήση αλυσίδων για λόγους ασφαλείας, γιατί το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει ακόμη, ενώ ο μόνος δρόμος που παραμένει κλειστός, λόγω του ότι θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο, αφού γίνει η προετοιμασία και σταματήσει ο άνεμος, είναι αυτός Χάνια – Κισσός.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων ξεριζώθηκαν δένδρα και σημειώθηκαν βλάβες στην ηλεκτροδότηση ορεινών περιοχών, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, λόγω των ανέμων υπήρχε απαγορευτικό απόπλου των πλοίων προς τα νησιά των Σποράδων και σήμερα το πρωί το πλοίο απέπλευσε για τα νησιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.