Σε κοινοτικό έργο για τους νέους που πλήττονται από κρίσεις και καταστροφές η «Πορεία Υγείας»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Οι δράσεις στη Μαγνησία

Την υλοποίηση του έργου «RESCOM: Κοινοτική Ανθεκτικότητα & Συνέχεια για Νέους που πλήττονται από Κρίσεις και Καταστροφές», ανέλαβε η Πορεία Υγείας Κοιν.Σ.Επ..

Οι στόχοι του έργου είναι:
-Αύξηση Ευαισθητοποίησης: Αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διαχείριση κινδύνων, κρίσεων και καταστροφών μεταξύ των νέων και των εργαζομένων στο χώρο της νεολαίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην κλιματική κρίση.
-Ετοιμότητας Έκτακτης Ανάγκης: Βελτίωση της ετοιμότητας και της απόκρισης σε διάφορα κοινωνικοτεχνικά και φυσικά φαινόμενα, κρίσεις και καταστροφές.
-Διαχείριση Τραύματος: Ανάπτυξη εργαλείων για τη διαχείριση του συλλογικού/κοινωνικού τραύματος μετά από αυτά τα γεγονότα.
-Ανθεκτικότητα Κοινότητας: Κίνητρο για τους νέους και τους εργαζόμενους στο χώρο της νεολαίας να χτίσουν ισχυρότερες, πιο ανθεκτικές κοινότητες και να προωθήσουν τη συνέχεια της κοινότητας.
Το έργο πρόκειται να παρέχει μια ολιστική λύση για την Πρόληψη, την Ετοιμότητα και Ανάκαμψη από Καταστροφές, καθώς και την επίλυση του Συλλογικού Τραύματος με επίκεντρο τους νέους. Το έργο θα παραδώσει:
Εγχειρίδιο για τη Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων και Καταστροφών
Οδηγό για Εργαζόμενους του χώρου της Νεολαίας με μεθόδους και εργαλεία για τη Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων και Καταστροφών
Συστημική Μεθοδολογία για τη Συλλογική Διαχείριση Τραύματος
Πιλοτικά εργαστήρια και επιμορφωτικές δραστηριότητες
Κοινωνική Εκστρατεία μέσων ενημέρωσης για την προώθηση της ανθεκτικότητας και συνέχειας της κοινότητας
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί Δράσεις συνεργασίας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ειδικότερα, υλοποιήθηκαν ομάδες εστίασης με μέλη της τοπικής κοινότητας, εθελοντές, νέους, επαγγελματίες του ψυχοκοινωνικού χώρου και της εκπαίδευσης, πληγέντες από κρίσεις και καταστροφές, με θέμα τις επιπτώσεις του κινδύνου, των κρίσεων και των καταστροφών στη νεολαία, προκειμένου να προσαρμοστούν οι λύσεις που θα προσφερθούν μέσω του έργου.
Επιπλέον έγινε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του Δικτύου Φορέων Ψυχικής Υγείας του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να αναζητηθούν προοπτικές συνεργασίας και υλοποίησης δράσεων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής ανθεκτικότητας και της συνέχειας για τους νέους του Νομού Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.