Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονη που σώθηκε από βέβαιο πνιγμό

Την πρόλαβε έμπειρη γενική γιατρός στο Κ.Υ. Αλμυρού

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα στο Νοσοκομείο Βόλου μια 15χρονη κοπέλα, που κινδύνευσε να πνιγεί ενώ κολυμπούσε στην Αμαλιάπολη, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και, για καλή της τύχη έπεσε στα χέρια έμπειρης γενικής γιατρού, που στην κυριολεξία της έσωσε τη ζωή.

Όλα έγιναν στις 12.20 σήμερα το μεσημέρι, όταν το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Το κορίτσι, που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα, κολυμπούσε στην Αμαλιάπολη και, κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του.
Ευτυχώς στο Κέντρο Υγείας την ώρα εκείνη βρισκόταν η γενική γιατρός κ. Μαίρη Καρακατσάνη, που θήτευσε επί επτά χρόνια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως, αμέσως της έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη διασωλήνωσε.

Στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να μεταφέρει το κορίτσι στο Νοσοκομείο Βόλου και τότε έκπληκτοι γιατρός, πλήρωμα του ΕΚΑΒ και εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας διαπίστωσαν ότι το κορίτσι άνοιξε τα μάτια του και συνήλθε!
Πλέον η 15χρονη βρίσκεται στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται, ενώ είναι βέβαιο ότι η γιατρός της έσωσε τη ζωή.
Πάντως για το περιστατικό του πνιγμού δεν ενημερώθηκε το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.