Σε λειτουργία κοινωνικές δομές στη Σκιάθο

Επανεντάχθηκε στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της ανάπτυξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Σκιάθου και θέλοντας να είναι δίπλα στον πολίτη, ακολουθεί σχέδιο για την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες και ευπαθείς πολίτες», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Σκιάθου.
Όπως τονίζει, «με συντονισμένες ενέργειες η Δημοτική Αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού από άρνηση των προηγούμενων δημοτικών αρχών, ο Δήμος Σκιάθου μαζί με άλλους 51, δεν είχε ενταχθεί στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Κατόπιν επιστολών προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κον Τάκη Θεοδωρικάκο και προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κον Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος αιτήθηκε την επανεκκίνηση του Προγράμματος και πέτυχε την ένταξη του Δήμου σε αυτό.
Λόγω των έκτακτων μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας η υποστηρικτική δομή «Βοήθεια στο σπίτι» λειτούργησε αποτελεσματικά για τέσσερις μήνες και ο Δήμος κατάφερε να συστήσει δύο θέσεις μόνιμου προσωπικού, νοσηλευτών και οδηγού και μία που δεν έχει καλυφθεί για σειρά ετών, ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού.
Επίσης, η Δημοτική Αρχή με ενέργειές της προκάλεσε ξεχωριστή Πρόσκληση για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στη Σκιάθο, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία αντίστοιχη ενέργεια από προηγούμενη Δημοτική Αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση. Το Κέντρο Κοινότητας είχε δρομολογήσει τη λειτουργία του από τον Οκτώβρη, όμως η ανακοίνωση πρόσληψης εκκρεμεί στον ΑΣΕΠ, για όλη την Ελλάδα, λόγω τροποποίησης του νόμου και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έναρξη λειτουργίας του.
Μένοντας δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η Δημοτική Αρχή έχει μεριμνήσει για τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων προκειμένου να ταξιδέψουν όταν προκύψει αναγκαιότητα και ειδικά σε περιπτώσεις υγείας.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει κάθε δυνατή υποστηρικτική, παρέχοντας έτσι οργανωμένη και συστηματική φροντίδα σε όλους τους συμπολίτες και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, που αποτελούν προτεραιότητα.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.