Σε σπίτι στο Βόλο έκρυβαν χρήματα σπείρας ναρκωτικών στην Χαλκίδα

Συνελήφθησαν οι γονείς ενός εκ των 11 συλληφθέντων του κυκλώματος κοκαΐνης

Σε σπίτι στο Βόλο έκρυβε χρήματα η σπείρα διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε στη Χαλκίδα του Σάββατο και συνελήφθηκαν ένα ζευγάρι ρομά, που είναι γονείς ενός από τους 11 συλληφθέντες μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.
Η Αστυνομία εξάρθωσε εγκληματική οργάνωση και δύο συμμορίες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στο πλαίσιο αυτό, έγινε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση το Σάββατο σε περιοχές της Εύβοιας, της Αττικής και της Μαγνησίας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συμμετείχαν σε αυτή αστυνομικοί των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας και Μαγνησίας, καθώς και αστυνομικοί Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αττικής. Επίσης για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τρεις αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν 11 Έλληνες, εκ των οποίων οκτώ άνδρες, ηλικίας 57, 52, 23, 49, 32, 37, 30 και 53 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες, ηλικίας 29, 38 και 50 ετών και όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, τρεις εκ των συλληφθέντων (52χρονος, 23χρονος και 49χρονος), είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019, εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ηγετικό στέλεχος της οποίας ήταν ο 52χρονος και σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, σε χρήστες ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και των Ψαχνών Ευβοίας, καθώς επίσης και περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Βόλου συνελήφθησαν ο 53χρονος και 50χρονη, γονείς του 32χρονου συλληφθέντα, στο σπίτι οποίων τα μέλη της πρώτης συμμορίας, είχαν μεταφέρει και αποκρύψει μεγάλο χρηματικό ποσό, προερχόμενο από την συστηματική εγκληματική τους δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός νομότυπων ερευνών σε σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 123.760 €, 737,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 548,2 γραμμάρια κάνναβης, 122 χάπια βουπρενορφίνης, ζυγαριές ακριβείας και τρίφτες κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης, τέσσερα πιστόλια, εκ των οποίων ένα αεροβόλο και ένα replica, ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, χειρόγραφες σημειώσεις και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων, κροτίδες και τρία οχήματα.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (διακίνηση, προμήθεια, μεταφορά κ.λ.π.), παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (κατοχή), παράβαση του τελωνειακού κώδικα και άλλα αδικήματα.