Σε Ζαγορά και Μακρυρράχη ο Αθανάσιος Λιούπης

Συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και επισκέφθηκε κατοίκους και επιχειρήσεις

Τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, προκειμένου να συναντηθεί με την δημοτική αρχή, εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.
Ο Βουλευτής αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες και άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του έθεσαν τόσο οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, οι επαγγελματίες όσο και οι πολίτες.

Συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ζαγοράς -Μουρεσίου υπό τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, αντιδημάρχους, τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο, με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Τόνισε τη στενή και ουσιαστική συνεργασία με τον Βουλευτή και του κατέθεσε εκκρεμότητες και προβλήματα προς επίλυση. Ακόμη, τον ενημέρωσε για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, το οποίο μετά και τις τεχνικές παρεμβάσεις είναι απόλυτα λειτουργικό, στελεχωμένο με προσωπικό και εξυπηρετεί άρτια τους κατοίκους της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Ιωάννης Κράββαρης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους αναφέρθηκαν στις δράσεις του Συνεταιρισμού, στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και στον σχεδιασμό επέκτασης της λειτουργίας του Συνεταιρισμού με νέους ψυκτικούς θαλάμους, για τον οποίο ζήτησαν τη στήριξη και την παρέμβαση της Κυβέρνησης.

Ο Βουλευτής μίλησε για το πρόγραμμα της Κυβέρνησης και τους στόχους της, που παρά την πανδημία αλλά και την ενεργειακή κρίση, συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας το νομοθετικό και μεταρρυθμιστικό έργο. Επεσήμανε ότι για πρώτη φορά δόθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση τόσο μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία και για πρώτη φορά υλοποιήθηκαν εμβληματικά έργα στους Δήμους.

Τόνισε πως η κυβέρνηση χρηματοδότησε σημαντικά έργα όπως η αποκατάσταση και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας των Δ.Ε. Ζαγοράς Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ, έργα ύδρευσης 2.2 εκ. ευρώ, έργα κλειστών δικτύων άρδευσης 1100 στρεμμάτων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στα Δ.Δ. Μακρυράχης και Πουρίου, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, την αποκατάσταση του ιστορικού Ελληνομουσείου Ζαγοράς, όπου φοίτησε ο Ρήγας Φεραίος, τις ενισχύσεις με προσαυξημένη αποζημίωση κατά 20% από τον ΕΛΓΑ για τα μέλη του Συνεταιρισμού, λόγω καλλιέργειας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Ο κ. Λιούπης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία, όπως άλλωστε πράττει πάντα, τα αιτήματα του Δήμου, που αφορούν κατά κύριο λόγο στην οδοποιία και στα λιμενικά έργα που πρέπει να γίνουν, όπως έπραξε πρόσφατα κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά που ζήτησε την ενίσχυση, με de minimis ή με άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, των παραγωγών για την απώλεια εισοδήματος για τις καλλιέργειες της περιοχής όπως κάστανα, μήλα και αχλάδια.
Παράλληλα, θα προωθήσει και τα αιτήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, ο οποίος αποτελεί πρότυπο επιχειρηματικότητας και παραγωγής εξαιρετικών προϊόντων με άνοιγμα και σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Ο Βουλευτής κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Δήμο, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ Ζαγοράς, επισκέφθηκε την πλατεία της Ζαγοράς, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες, με τις συμμετέχουσες στον Γυναικείο Συνεταιρισμό Ζαγοράς. Ακόμη, επισκέφθηκε και τη Μακρυρράχη και βρέθηκε κοντά σε κατοίκους του χωριού, επισκέφθηκε τα καφενεία και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των κατοίκων.

«Ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου είναι ένας προικισμένος Δήμος με πλούσιο φυσικό κάλος, δάσος, υπέροχες ακτές και πάνω απ’ όλα ζεστούς και προκομένους ανθρώπους. Η επίσκεψή μου για ακόμη μια φορά στην περιοχή δεν ήταν τυπική, αλλά ουσιαστική, καθώς βρίσκονται πολλά έργα σε εξέλιξη και άλλα δρομολογούνται, όμως δεν λείπουν και τα προβλήματα, για τα οποία εργαζόμαστε πάντα σε στενή συνεργασία με τον Δήμο και τους φορείς για την επίλυσή τους. Ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου αποτελεί έναν από τους πιο παραγωγικούς Δήμους της Μαγνησίας καθώς το 70% των κατοίκων του ασχολούνται με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας μας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει πολίτες, επιχειρήσεις, αγρότες και κτηνοτρόφους πιστεύοντας πως για την επόμενη ημέρα της νέας Ελλάδα, το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας είναι το μεγαλύτερό μας κεφάλαιο», δήλωσε ο Βουλευτής μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.