Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ στο παλιό Γυμνάσιο Καναλίων

Το  ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ  του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε  συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου από τις 18:00 έως τις 20:00 σεμινάριο Α’ Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ, «Η γνώση σώζει ζωές». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παλιού Γυμνασίου Καναλίων, χώρος Πολιτισμού Αθανάσιος Γκαβαρδίνας.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Η παραπάνω δράση γίνεται σε μια συνεργασία με τους φορείς της τοπικής κοινότητα, τον πολιτιστικό Σύλλογο «Ήταυρος» και τον αθλητικό σύλλογο «Απόλλων» Καναλίων με αφορμή τη τοποθέτηση από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου του εξωτερικού απινιδωτή στην τοπική Κοινότητα.

Όπως επισημαίνεται από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι σημαντική η εκπαίδευση του πληθυσμού, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα αιφνίδιο περιστατικό, το οποίο μπορεί να συμβεί σε μια πλατεία, σε ένα γήπεδο ή οπουδήποτε. Σημαντικό, επίσης, και το δίκτυο που δημιουργείται στον Δήμο με εξωτερικούς απινιδωτές ανά τοπικές κοινότητες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο οι ενδιαφερόμενο μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Βοήθεια στο σπίτι: 2425023794.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.