Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Βόλου στο προσωπικό του ΚΥ Αλμυρού

Με κεντρικό σύνθημα “Η γνώση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου στο προσωπικό του Κ.Υ Αλμυρού σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Βόλου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να ενημερωθεί όλο το προσωπικό (υγειονομικό και λοιπό)  για τις πρώτες βοήθειες και την Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Ακολούθησε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική παρουσίαση των βασικών αρχών των πρώτων βοηθειών σε περίπτωση πνιγμού, ανακοπής, λιποθυμίας κλπ,.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ όπως ανέφερε  ο Συντονιστής Επιστημονικής  Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης, αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης, βελτιώνει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του προσωπικού πάνω στα νέα πρωτοκολλά, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και ταυτόχρονα αυξάνεται το ήδη σε υψηλά επίπεδα αίσθημα προσφοράς στην ανάγκη.

Ο Συντονιστής Επιστημονικής  Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης, ευχαριστεί τα στελέχη του ΕΚΑΒ για την πολύτιμη βοήθειά τους και την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.