Σήμα κινδύνου για τον Πλατανιά- Επιστολή στην Εισαγγελία και στις αρμόδιες αρχές από τον Σύλλογο «Η Σηπιάδα»

Ζητά άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ιδιοκτησίας των κατοίκων

Επιστολή προς την Εισαγγελία Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την ΠΕ Μαγνησίας και τον Δήμο Ν. Πηλίου απέστειλε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η ΣΗΠΙΑΔΑ» κρούοντας τον κώδωνα για νέο κίνδυνο που μπορεί να υποστεί ο Πλατανιάς σε επόμενη βροχόπτωση και ζητά άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ιδιοκτησίας των κατοίκων. Μάλιστα, τα μέλη του Συλλόγου επισημαίνουν ότι επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους, αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει «Τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πλατανιά «Η Σηπιάδα», κάτοικοι και επιχειρηματίες του οικισμού  Πλατανιάς  της δημοτικής κοινότητας Προμυρίου, της Δημοτικής Ενότητας Σηπιάδος, του Δήμου Ν. Πηλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων προστασίας για την ζωή, την σωματική ακεραιότητα, την υγεία και την ιδιοκτησία μας.

Ο Πλατανιάς είναι ένα από τα χωριά του Νοτίου Πηλίου που έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές και πολύ μεγάλη καταστροφή. Έχουν  καταστραφεί οι υποδομές του χωριού σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ποτάμι, έχουν καταστραφεί τα τοιχία στήριξης ένθεν κι ένθεν του ρέματος και έχει ανοίξει το ρέμα.

Η γέφυρα έχει  καταστραφεί και φράζει την εκβολή του ποταμού.

Οι  δρόμοι έχουν  καταστραφεί και το ποτάμι είναι πλέον δίπλα στα σπίτια.

Το χωριό κινδυνεύει στην  επόμενη βροχόπτωση.

Κινδυνεύουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την καταστροφή και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι απών.

Χρήζει άμεσων ενεργειών και προτεραιοτήτων, να απομακρυνθεί η σπασμένη γέφυρα από το ρέμα, να απομακρυνθεί το σπίτι και το λεωφορείο που το στηρίζει και φυσικά πρέπει να μπουν προσωρινά μπλόκια ένθεν και ένθεν του ρέματος για να το κρατήσουν διαφορετικά τα προβλήματα θα μεγαλώσουν και η καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη και αναπόφευκτη.

Επίσης πρέπει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να μεριμνήσει να μαζευτεί ο τεράστιος όγκος και τα βουνά που έχουν δημιουργηθεί από τις λάσπες και τα χώματα τα οποία είναι εστίες μόλυνσης όπως και τα ζώα που έχουν χαθεί.

Χρήζει άμεσης ανάγκης να απομακρυνθούν τα δεκάδες αυτοκίνητα που είναι μέσα στο λιμάνι και τη θάλασσα γενικότερα.

Ως εκ τούτου έχει δημιουργηθεί άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα και την ιδιοκτησία των κατοίκων και των επιχειρηματιών και είναι επιβεβλημένη η άμεση και στοχευμένη παρέμβασή σας για την προστασία του χωριού και των κατοίκων.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους λόγω κωλυσιεργίας και αδιαφορίας  εάν σε επόμενη βροχή συνεχιστεί η καταστροφή μας.

Επιφυλασσόμαστε κατά παντός νομίμου δικαιώματος μας για τις καταστροφές που έχουμε υποστεί και θα υποστούμε».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.