«Σημαντικά κενά στην Παράλληλη Στήριξη»

Τονίζει με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας τα εκπαιδευτικά κενά στην ειδική αγωγή και στην παράλληλη στήριξη στα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, “Δύο περίπου μήνες πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς και οι ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας εξακολουθούν να ταλαιπωρούν μαθητές και γονείς.
Συγκεκριμένα, 60 μαθητές του νομού, αυτή τη στιγμή, εξυπηρετούνται μόνο από 30 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, καθώς το αρμόδιο υπουργείο ενέκρινε μόνο τα μισά αιτήματα παράλληλης στήριξης. Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που χρήζουν παράλληλης στήριξης και έχουν ανάγκη από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, είτε βρίσκονται χωρίς δάσκαλο είτε οι γονείς τους αναγκάζονται να προσλαμβάνουν οι ίδιοι εκπαιδευτικό για να βοηθά τα παιδιά κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Το υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας, ακόμη και τώρα, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να λάβει τέλος η ταλαιπωρία που υφίστανται μαθητές και γονείς” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.