Νίκος Σαρούκος : Αποχέτευση και διαχείριση απορριμμάτων αποτελούν βάση του τουριστικού προϊόντος

Ανέφερε ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5

Ως βάση του τουριστικού προϊόντος χαρακτήρισε την αποχέτευση και τη διαχείριση των απορριμμάτων, που θα πρέπει να έχουν ως κορωνίδα τους οι Δήμοι της Μαγνησίας,  ο προϊστάμενος ελέγχων και ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας  Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Νίκος Σαρούκος. Ο ίδιος τόνισε πως αυτή την περίοδο πραγματοποιεί συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουρισμού στη Μαγνησία συζητώντας τα ουσιαστικά ζητήματα που τους αφορούν ενόψει και της θερινής περιόδου.

 

Ο προϊστάμενος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και χαρακτήρισε πλεονέκτημα για μικρούς προορισμούς, όπως στο Πήλιο, την προτεραιοποίηση από την πλευρά τους της διαπροσωπικής επαφής που πρέπει να χτίσει ένας καταλυματίας, με τη συμπεριφορά, με την ευγένεια, με πράγματα που είναι έμφυτα και ο άλλος αποζητά να πάρει συγκεκριμένες, εικόνες, γεύσεις και αναμνήσεις, που ξεκινούν και τελειώνουν στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας γίνονται διαδικτυακές εκδηλώσεις, στην οποίες έγινε προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου και να λυθούν απορίες που δημιουργούνταν κατά τη λειτουργία των μονάδων τους, πόσω μάλλον κάτω από αντίξοες συνθήκες.

“Είναι ένα κομμάτι εξωστρέφειας, το οποίο προσπαθεί να μειώσει την απόσταση της πρώτης γραμμής των επιχειρηματιών που παλεύουν αι πασχίζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς φέτος η τουριστική χρονιά αναμένεται πολύ καλύτερη και από πέρυσι και μένει να δούμε πόσο. Οι συναντήσεις αυτές φεύγουν από το διαδικτυακό κομμάτι και επιστρέφουν σε μια κανονικότητα που μπορούμε να μιλήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τους επιχειρηματίες”, τόνισε ο προϊστάμενος ελέγχων και ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις, προβληματισμοί και να περάσουν κάποια στοιχεία για ανάδειξη της επιχείρησής τους, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε μέσω της τήρησης συγκεκριμένων νόμων και διαδικασιών, είτε το πως θα μεγιστοποιήσουν την εικόνα τους, άρα είναι ουσιαστικά μικρά σεμινάρια, που ενισχύουν πάρα πολύ τη δυναμική προορισμών, όπως ο Άγιος Ιωάννης, που έχει τη δική του μετρήσιμη διαφορετικότητα.

Ο κ. Σαρούκος τόνισε ότι οι προορισμοί του Πηλίου και του Αγίου Ιωάννη, βασίζονται σε μικρά τουριστικά καταλύματα, που έχουν ένα πολύ ισχυρό προσωπικό οικογενειακό πρόσημο και σ΄αυτό το πλαίσιο προτεραιοποιείς, παράλληλα με την τήρηση της νομιμότητας, τη διαπροσωπική επαφή που πρέπει να χτίσει ένας καταλυματίας, με τη συμπεριφορά, με την ευγένεια, με πράγματα που είναι έμφυτα και ο άλλος αποζητά να πάρει συγκεκριμένες, εικόνες, γεύσεις και αναμνήσεις, που ξεκινούν και τελειώνουν στον άνθρωπο. “Αυτό είναι ένα εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα μικρών προορισμών όπως είναι και το Πήλιο και βασιζόμαστε σ΄αυτό το μοτίβο”, επισήμανε ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας.

Αναφερόμενος στις υποδομές στο Πήλιο ο προϊστάμενος της υπηρεσίες ανέφερε ότι, ο επισκέπτης πέρα του ότι πρέπει να συμβιβαστεί με ένα ελικοειδές οδικό δίκτυο και θα πρέπει να απαιτήσει πολύ καλή ποιότητα οδοστρώματος, κάτι που θα πρέπει να τρέξει η Πολιτεία, ενώ μένει να εστιάσουμε σε ζητήματα αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων και άλλα ζητήματα, που αποτελούν τη βάση όχι μόνο ενός τουριστικού προϊόντος, αλλά μιας ευρύτερης παραγωγικής δραστηριότητας, που οι Δήμοι θα πρέπει να τα έχουν ως κορωνίδα.

Σχετικά με την υπόλοιπη Μαγνησία ο κ. Σαρούκος τόνισε ότι στον ίδιο νομό συνυπάρχει ένας μέσος όρος τουριστικής επισκεψιμότητας και ένας προορισμός με έντονο τουριστικό αποτύπωμα, δηλαδή το Πήλιο και οι υπόλοιπες περιοχές. Εκεί, τόνισε, υπάρχει μοιραία ανισορροπία, κάτι που συμβαίνει σε περιοχές που έχουν έναν πόλο που έχει δώσει τα δικά τους διαπιστευτήρια για δεκαετίες.
“Η πρόκληση τώρα είναι να διαφορετικοποιήσουμε την υπόλοιπη περιοχή, που βρίσκεται από τον Σωρό και κάτω, ώστε εντοπίσουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα (όπως η εξαιρετικά μεγάλη ακτογραμμή, οι μεγάλες εκτάσεις που μπορεί να φιλοξενηθεί του τουριστικό προϊόν και μεγαλύτερες μονάδες), προκειμένου να τα εργαλειοποιήσουμε και να τα μετουσιώσουμε σε επιχειρηματικό ενδιαφέρον και σε ενδιαφέρον από την ίδια την τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.