Εκδήλωση για το SKIATHOS Tourism Intelligence System (ICF) που αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος τουριστικής ευφυΐας για το νησί, με στόχο τη συστηματική συλλογή, ενοποίηση και ανάλυση δεδομένων που σχετίζονται με τον τουρισμό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 4 το απόγευμα στο δημαρχείο.
Το σύστημα συγκεντρώνει δεδομένα από πολλαπλές πηγές (π.χ. φορείς, έρευνες επισκεπτών, big data) και τα μετατρέπει σε αξιοποιήσιμη γνώση για τη λήψη αποφάσεων.
Η συγκέντρωση και σύνθεση αυτών των δεδομένων είναι κρίσιμη, καθώς επιτρέπει στον Δήμο και στους φορείς να κατανοήσουν πώς εξελίσσεται ο προορισμός και να σχεδιάζουν στοχευμένες πολιτικές και δράσεις.
«Το έργο αυτό επιτρέπει για πρώτη φορά στη Σκιάθο να κατανοήσει με ακρίβεια την εξέλιξη του τουρισμού της και να λαμβάνει αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα και η συμβολή του υπουργείου είναι κρίσιμη για να εξασφαλίσουμε πληρότητα και αξιοπιστία σε εθνικό επίπεδο» αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.































