Σκιάθος: Υπέκλεψαν κωδικούς 72χρονου δήθεν τεχνικοί της Microsoft

Του πήραν 200 € από τραπεζικό λογαριασμό του

Θύμα απατεώνων που παρίσταναν ότι είναι εκπρόσωπος και τεχνικός της Microsoft έπεσε ένας 72χρονος προχθές στη Σκιάθο, του υπέκλεψαν κωδικούς από τον υπολογιστή και του πήραν ποσό 200 € από την τράπεζα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από το Α.Τ. Σκιάθου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή (υποκλοπή προσωπικών στοιχείων πιστωτικής κάρτας & κωδικών e-banking).

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα 72χρονου Έλληνα κατοίκου Σκιάθου, το πρωί της Τρίτης 16/02/2021, επικοινώνησε μαζί του από άγνωστη τηλεφωνική σύνδεση σε τηλεφωνική σύνδεση της οικίας παθόντα, άγνωστη γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας MICROSOFΤ και μιλώντας του αγγλικά, τον σύνδεσε με κάποιον τεχνικό της εταιρείας ο οποίος ζήτησε από παθόντα να ανοίξει τον υπολογιστή του για να πραγματοποιήσει έλεγχο ασφαλείας από ιούς και έπειτα από κάποιες τεχνικές ενέργειες, τον απενεργοποίησε μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης.

Όταν ο παθών ενεργοποίησε εκ νέου τον υπολογιστή, διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένος και απαιτούνταν η χρήση κωδικού. Στη συνέχεια ο παθών, τηλεφώνησε σε Τράπεζες που διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς με e-banking και ενημερώθηκε ότι από τον λογαριασμό της μίας Τραπέζης μεταφέρθηκε χρηματικό ποσό 200 € στον λογαριασμό άλλης Τράπεζας που διατηρεί ο ίδιος λογαριασμό και από κει σε τράπεζα του Εξωτερικού, όπου οι δράστες ανέφεραν τον ίδιο τον παθόντα ως δικαιούχο, γεγονός που όπως δήλωσε ο παθών είναι ψευδές.

Από το Α.Τ. Σκιάθου, διενεργείται Προανάκριση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.