Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Αδελφοποιημένα Νησιά, Η ιστορία του Newport και της Σκιάθου, μέσα από 30 φωτογραφίες” μέσω σύνδεσης Skype, το Σάββατο 21 Μαρτίου. Την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, διοργάνωσαν από κοινού o Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’ και το ‘Newport-Skiathos Club΄ του Newport, Rhode Island, USA.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας των μελών του Συλλόγου Newport-Skiathos Club και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορια των νησιών, και να διαπιστώσουν πως υπάρχουν πολλά κοινά, όπως ο σημαντικός ρόλος που είχαν στον αγώνα της ανεξαρτησίας της χώρας τους, η ανάπτυξη του εμπορίου, την οποία βοήθησε η στρατηγική τους θέση, και η οικονομική τους ζωή που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό.
Η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας στο Newport, με τα σημαντικότερα μνημεία της Σκιάθου και αντίστοιχα έκθεση φωτογραφίας στη Σκιάθο με τα σημαντικότερα μνημεία και τοπόσημα του Newport. Ανάμεσα στις φωτογραφίες της έκθεσης, ειδικής αναφοράς χρίζουν, οι φωτογραφίες της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα, την ανέγερση της οποίας είχαν αναλάβει οι Σκιαθίτες μετανάστες και που φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυσή της.
Σκοπός μέσα από τη γνώση αυτή, είναι η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων, αυτός ήταν άλλωστε και ο κοινός στόχος των δύο Συλλόγων, όταν το Σεπτέμβριο του 2013 είχαν την πρώτη επικοινωνία με τη συμβολή, της κυρίας Μαρίας Κανταράκια. Τα χιλιάδες μίλια δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να αναπτυχθεί ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μέσα από το οποίο αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις των δύο πόλεων.






























