Λιμεναρχείο Σκιάθου SOS: Σε ιστορικό χαμηλό του 50% το προσωπικό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος επισκέφτηκε τη Λιμενική Αρχή της Σκιάθου και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αυτή τη φορά η κατάσταση στην υπηρεσία ήταν χειρότερη από ποτέ καθώς ο αριθμός των υπηρετούντων στελεχών βρίσκεται στα ιστορικά χαμηλά κάτω από το 50% .

Η Λιμενική Αρχή Σκιάθου αποτελεί ένα από τα νησιά της χώρας μου που διακρίνονται για την αυξημένη τουριστική κίνηση ως πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών από όλη την υφήλιο. Η οργανική της σύνθεση καθορίστηκε βάσει ρεαλιστικών αναγκών όμως ο αριθμός των στελεχών που υπηρετεί εκεί μειώνεται χρόνο με το χρόνο και σήμερα βρίσκεται σε οριακά αρνητικά επίπεδα θέτοντας τους συναδέλφους σε κατάσταση συναγερμού βλέποντας το μέλλον τους να διαγράφεται δυσοίωνο, αναφέρει η Ένωση.

Όπως επισημαίνει, το τραγικό ΠΔ Μεταθέσεων 11/21, η ανισοκατανομή των οργανικών θέσεων, το προσωπικό που γερνά, σε συνδυασμό με την αύξηση των υπηρεσιακών υποχρεώσεων έχουν δημιουργήσει ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τους συναδέλφους που υπηρετούν στη Σκιάθο. Σοβαρό ζήτημα δημιουργεί το κόστος διαβίωσης αλλά και η έλλειψη καταλυμάτων καθώς ο μισθός δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η Σκιάθος έχει ξεχαστεί από το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που αντί να φροντίζει να ενισχύσει το Λιμεναρχείο με νέα στελέχη από τις παραγωγικές σχολές , το 2023 κατάφερε το απίστευτο σε μια προσπάθεια που έγινε για την ενίσχυσή της υπηρεσίας με προσωπικό, το τελικό αποτέλεσμα να είναι η μετάθεση λιμενικών σε άλλα νησιά χωρίς να το επιθυμούν, αναφέρει η Ένωση. Κατά την επίσκεψή μας εκφράστηκε από τους συναδέλφους η πλήρης απογοήτευση για όσα έχει υποστεί η Λιμενική Αρχή της Σκιάθου τα τελευταία χρόνια, αναφέρει.

«Σε κάθε περίπτωση μιλώντας σε ρεαλιστική βάση η Ένωσή μας θέτει ως βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της υπηρεσίας με νέα στελέχη, ταυτόχρονα την αλλαγή του οργανογράμματος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προκειμένου να παρέχεται στα στελέχη η δυνατότητα να μετακινηθούν μετά από πολλά έτη υπηρεσίας, στον τόπο επιλογής τους, όλα αυτά σε συνάρτηση με την υποχρεωτική αλλαγή του συστήματος των μεταθέσεων που κάθε χρόνο καταλήγει σε αδιέξοδο.

Η Ένωσή μας με σταθερές και σοβαρές κινήσεις θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ αλλά και με φορείς προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα των συναδέλφων στην Λιμενική Αρχή της Σκιάθου με βασικότερο αυτών τη στελέχωση με προσωπικό», επισημαίνει η ΕΠΛΣ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.