Ποιο νησί των Βορείων Σποράδων σαρώνει στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024

Ο τουρισμός παραμένει η βαριά βιομηχανία της χώρας, με τα νέα στοιχεία να έρχονται απλά να το υπενθυμίσουν. Οι προκρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι συνεχίζονται…

Η τουριστική σεζόν ολοκληρώθηκε και πλέον όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο, οργανώνουν τα πλάνα τους, για το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι προκρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσουν και τα πρώτα στοιχεία προκαλούν χαμόγελα. Σε μια σειρά από περιοχές παρατηρείται αύξηση, με τη μεγαλύτερη να παρουσιάζει η Σκιάθος. Ο τουρισμός για το νησί του Παπαδιαμάντη βρίσκεται διαρκώς μετά τα χρόνια του κορονοϊού σε ανοδική τροχιά και ο πήχος για τη νέα σεζόν μπαίνει όπως φαίνεται, ακόμα πιο ψηλά.

Μία εξαιρετική θερινή περίοδο διαφαίνεται ότι θα έχει η χώρα το 2024. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς oι προκρατήσεις αγγίζουν ακόμη και το 20%, βρίσκοντας την Ελλάδα στην υψηλότεη θέση σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Ενδεικτικά η Χαλκιδική είναι στο +18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ η Κως καταγράφει αύξηση 16%.

Ηγέτιδα δύναμη στις προκατήσεις είναι η Σκιάθος, καθώς σημειώνει αύξηση κατά 20% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκρατήσεις, προέρχονται κυρίως από τη βρετανική αγορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.