Σκιάθος: Συνεργεία καθαρίζουν τις ακτές…

Ακόμη και αυτές που δεν προσεγγίζει αυτοκίνητο

Πεντακάθαρες παραλίες σε όλο το νησί, ακόμη και εκεί που δεν μπορούν να προσεγγίσουν αυτοκίνητα, είναι ο στόχος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, για τη φετινή τουριστική περίοδο, σύμφωνα με σχετική αναφορά του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρεται, «η προσπάθεια ξεκίνησε ήδη στο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ήδη κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες και οι ξενοδόχοι της Σκιάθου έχουν ξεκινήσει με συνεργεία να φθάνουν με σκάφη σε απρόσιτες οδικώς παραλίες και να καθαρίζουν τις ακτές από τα όσα βγάζει η θάλασσα μετά από κακοκαιρίες.

Έχουν συσταθεί τρία συνεργεία, που περισυλλέγουν από πλαστικά και λάστιχα, μέχρι μέταλλα και ολόκληρα έπιπλα που τα έχουν μεταφέρει στις ακτές της Σκιάθου τα θαλάσσια ρεύματα. Παράλληλα τοποθετούνται και κάδοι με μεγάλες σακούλες, ώστε όσοι φθάνουν δια θαλάσσης στις απρόσιτες παραλίες του νησιού, να τοποθετούν εκεί τα απορρίμματά τους για να περισυλλεχθούν αργότερα από τα συνεργεία καθαρισμού, που επίσης θα καταφθάνουν με σκάφη κατά διαστήματα.

«Ούτε ένα σκουπίδι στις ακτές, ακόμη και για όσα εκβράζει θάλασσα, ώστε να μην υπάρχει ακτή παραμελημένη ή με απορρίμματα θαλάσσης, που θα δίνει εικόνα αρνητική για το νησί» ,δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου που πιστεύει ότι κάνοντας την αρχή θα συνεχιστεί η προσπάθεια και από τους επισκέπτες.

Το κύριο βάρος του καθαρισμού των μη προσβάσιμων οδικώς ακτών γίνεται κυρίως στις βόρειες και βορειοδυτικές παραλίες του νησιού, που είναι εκτεθειμένες στους βοριάδες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.