Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Σκιάθο

Ο δήμαρχος Θ. Τζούμας μίλησε για τουρισμό, προβολή, συγκοινωνίες και Κέντρο Υγείας

Υπέρ της άποψης, οι επιχειρήσεις της Σκιάθου να είναι ανοιχτές παρά κλειστές, άσχετα με το πώς θα κινηθεί τουριστικά το καλοκαίρι φέτος, τάσσεται ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας που αναφέρθηκε στο θέμα της προβολής του νησιού, στις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στο θέμα της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας.
Ο δήμαρχος του νησιού μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή, τόνισε ότι ο Δήμος και οι επιχειρηματίες προετοιμάζονται για το καλοκαίρι, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και ανέφερε ότι φέτος ο Δήμος δεν θα έχει έσοδα, που υπολογίζονται μηδενικά, αλλά πρόθεση είναι να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα.
Ο Δήμος Σκιάθου και οι επιχειρηματίες μπήκαν στη διαδικασία προετοιμασίας για την υποδοχή τουριστών εδώ και καιρό και ο δήμαρχος δήλωσε ότι όπως και να είναι φέτος το καλοκαίρι, οι επιχειρήσεις είναι καλύτερα να ανοίξουν, από το να παραμείνουν κλειστές, ανέφερε ο Θ. Τζούμας.

«Έκπτωση 50% στα τέλη ή θα παραχωρηθεί
διπλάσιος χώρος στους επαγγελματίες»

Όπως είπε, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, όπως προκύπτει από τη συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. «Με την ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εμείς έχουμε ήδη κινήσει όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να ευνοήσουμε τους επιχειρηματίες που θα χρειαστούν κοινόχρηστο χώρο, ώστε να τους δοθεί έκπτωση 50% στα τέλη ή να τους παραχωρηθεί διπλάσιος χώρος, εφόσον υπάρχει», τόνισε ο δήμαρχος.
Όπως είπε, οι επιχειρηματίες του νησιού είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα, καθώς η Σκιάθος ήταν από τα πρώτα νησιά που είχαν ζητήσει την απομόνωση και με διάφορα μέτρα και τρόπους κατάφερε να κρατήσει το νησί ασφαλές.
Σε ότι αφορά την παραχώρηση των παραλιών, ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι έχει ήδη ζητηθεί απάντηση αν θα χρειαστούν όμοροι χώροι, ώστε να ακολουθήσει η δημοπρασία για εκμετάλλευση, ενώ ο Δήμος ήρθε σε επαφή με όλους τους παραγωγικούς φορείς και συλλόγους, για τα αιτήματά τους, έχει ανταποκριθεί και θα κινηθεί με βάση την άποψη και της κοινωνίας των πολιτών. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι φέτος, ο Δήμος δεν θα έχει έσοδα, που υπολογίζονται μηδενικά, αλλά πρόθεση είναι να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα.

Επιθετικά στην προβολή

Ακόμη είπε, ότι ο Δήμος κινήθηκε επιθετικά στο ζήτημα της προβολής του νησιού στην Ελλάδα, από μεγάλης απήχησης μέσα εθνικής και τοπικής εμβέλειας, ενώ για την ώρα δεν μπορεί να γίνει διαφήμιση στο εξωτερικό, δεν το επιτρέπει το υπουργείο Τουρισμού.
Σύμφωνα με τον Θ. Τζούμα, η οργάνωση του νησιού αναπτύσσεται σε τρεις πυλώνες:
– Τι θα γίνει φέτος το καλοκαίρι για να ενισχυθεί η όποια τουριστική κίνηση, σε επίπεδο προβολής και υποστήριξης των επιχειρηματιών
– Να αναπτυχθεί ένα κοινωνικό πρόγραμμα από τον Οκτώβριο και μετά. Αν και ο Δήμος δεν έχει καμία κοινωνική δομή, έχει τρέξει το Κέντρο Κοινότητας, μετά από αίτημα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και η πρόταση θα υποβληθεί τον Ιούνιο
– Για το καλοκαίρι το 2021 από τώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία προβολής και ανοίγματος σε νέους προορισμούς, με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ και μέσω της συνεργασίας που ξεκίνησε πρόσφατα με την Marketing Greece.

Οι συγκοινωνίες

Ακόμη, ανέφερε ότι φαίνεται πως ανοίγουν οι πτήσεις από το εξωτερικό και πρόσθεσε ότι το οξύμωρο είναι ότι ενώ η Αθήνα ανοίγει στις 15 Ιουνίου, τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου, ενώ αν άνοιγαν την ίδια ημερομηνία θα μπορούσε κάποιος τουρίστας να επισκεφθεί και τη Σκιάθο με πτήση εσωτερικού από την Αθήνα. Για τις πτήσεις προς το νησί ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι όλα είναι προς διαμόρφωση και μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα υπάρχει πλήρης εικόνα για το πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου «Αλ. Παπαδιαμάντης».
Για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον σύνδεσης της Σκιάθου με τον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ σε εκκρεμότητα είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη.

Η υγειονομική δομή

Για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ο δήμαρχος είπε ότι έχει ζητήσει τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του, απ ότι ξέρει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει διαθέσιμα ποσά για τον εξοπλισμό των μονάδων υγείας και κάποιος εξοπλισμός θα σταλεί και στη Σκιάθο.
«Ο Δήμος προχώρησε τη διαδικασία, ώστε να παραχωρήσει το μίσθωμα στέγασης των γιατρών που θα ενισχύσουν το Κ.Υ. το καλοκαίρι, ενώ θα εγκρίνει και ένα ποσό, επιπρόσθετο του μισθού τους, ως κίνητρο για την ανταπόκριση των γιατρών να στελεχώσουν το νησί», τόνισε ο Θοδωρής Τζούμας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.