Σκόπελος: Δημιουργούνται ομάδες εθελοντών για τη σίτιση των αδέσποτων

Ποιο είναι το πλάνο του Δήμου

Ομάδες εθελοντών για τη σίτιση των αδέσποτων συστήνονται στο νησί της Σκοπέλου, ενώ ο Δήμος σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και τους εθελοντές θα τοποθετήσει στο προσεχές διάστημα ταΐστρες και ποτίστρες όπου χρειάζεται. Παράλληλα εντός των ημερών θα γίνει γνωστό από τον Δήμο και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των αδέσποτων. Τα παραπάνω έκανε γνωστά σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα κ. Διαμιανός Ανάργυρος Μαντάς καλώντας τους Σκοπελίτες να συνδράμουν όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια για τη φροντίδα των αδέσποτων.

Η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, στο όμορφο νησί μας πέρα από τις καταγάλανες θάλασσες, πέρα από το καταπράσινο δάσος μας, πέρα από κάθε ομορφιά, συμβιώνουν ανάμεσά μας και μικρά αδέσποτα ζώα, κυρίως γάτες.

Το ζήτημα αυτό έχει μεγιστοποιηθεί αρκετά την τελευταία δεκαπενταετία και γι’ αυτό οι προσπάθειες όλων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων (όπως φιλοζωικών σωματείων, εθελοντών, δημοτών και δημοτικών αρχών) τα τελευταία τρία χρόνια είναι πολύ εντατικές.

Ξεκινώντας λοιπόν τη νέα χρονιά, προσπαθώντας ως Δήμος Σκοπέλου να βρούμε την βέλτιστη λύση, δημιουργούμε μικρές ομάδες εθελοντών κατά τόπους σ’ όλους τους οικισμούς του νησιού με σκοπό η διαδικασία της σίτισης αυτών να αποτελεί φροντίδα όλων μας.

Οφείλουμε ως άνθρωποι πρώτα και ως δημότες του νησιού να προσπαθήσουμε τα μέγιστα γι’ αυτές τις ψυχές.

Ο Δήμος Σκοπέλου το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με τους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία που εδρεύουν στο νησί μας θα τοποθετήσει ταΐστρες σε όλους τους οικισμούς, σύμφωνες με το (Ν.4830), που σκοπό έχουν την καλύτερη κάλυψη της ανάγκης των αδέσποτων ζώων για τροφή, αποφεύγοντας έτσι τη συγκέντρωση τους κοντά στους κάδους.

Στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας θα δημοσιευθεί το σχέδιο δράσης μετά  την σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής που θα δημιουργηθεί εντός των ημερών.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω πως το πλαίσιο νόμου, ακόμη και για ζώα συντροφιάς, έχει αυστηροποιηθεί και οφείλουμε όλοι μας να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.
Η ιστοσελίδα που χρειάζεται να μελετήσουμε είναι η ακόλουθη https://pet.gov.gr/emzs-ui/ .

Κλείνοντας χρειάζεται, βήμα βήμα όλοι μαζί λίγο λίγο να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτές τις μικρές ζωούλες να επιβιώσουν.

Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας.

Στη συνέχεια, παρατίθενται οι σύνδεσμοι για την εγγραφή των εθελοντών σίτισης στους οικισμούς του νησιού.

* Οικισμός Σκοπέλου:

https://forms.gle/NqnaS442JTtaBGUm9

* Οικισμός Νέου Κλήματος :

https://forms.gle/MwubYbMWepedgRFW6

* Οικισμός Γλώσσας- Λουτρακίου:

https://forms.gle/ynRQq8MKCMBu1iJH7

 

Παρακαλούμε τους κατοίκους της Σκοπέλου σε περίπτωση που εντοπίζουν αδέσποτα που χρήζουν κτηνιατρικής περίθαλψης (στείρωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κτλ.) να επικοινωνούν με τα κάτωθι τηλέφωνα:

  • Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κα. Ελισάβετ Μακαρατζή (τηλ. 2424350107)
  •  Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μαντάς Δαμιανός-Ανάργυρος  (τηλ.:  6930075208 )».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.