Σκόπελος: Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Παύλος Βασιλείου

Έφυγε από τη ζωή σήμερα στη Σκόπελο ο σπουδαίος μουσικός Παύλος Βασιλείου, που σε όλη του τη ζωή ήταν αγωνιστής και πάντα παρών στους αγώνες του λαϊκού κινήματος.
Ο εκλιπών γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκόπελο τη δεκαετία του “50”. Η ανάγκη για επιβίωση έστειλε την οικογένεια του από τη Σκόπελο στην Αθήνα. Εκεί ο Παύλος εργάζεται κυρίως στην οικοδομή, παράλληλα με την φοίτηση του στο σχολείο. Μέσα από την δουλειά του, μικρό παιδί ακόμα, ήρθε σε επαφή με Σκοπελίτες οικοδόμους, οι οποίοι τον μύησαν στα ρεμπέτικα ακούσματα. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του να ασχοληθεί με το ρεμπέτικο τραγούδι ήταν η επίσκεψή του, νεαρός ακόμα, στο κέντρο που εμφανιζόταν ο Βασίλης Τσιτσάνης. Τα επόμενα χρόνια αποφάσισε να μοιράσει τους χειμώνες και τα καλοκαίρια του ανάμεσα στην οικοδομή, την εφήμερη δουλειά του για «τα προς το ζην» όπως ο ίδιος έλεγε, και της μουσικής, όπως κι αυτό άλλωστε απέδειξε ο χρόνος. Τον μεγάλο του έρωτα “Το ρεμπέτικο τραγούδι”.

Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον συναγωνιστή Παύλο Βασιλείου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας ξαφνικά.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, γόνος εργατικής οικογένειας, ο Παύλος από μικρός βίωσε τα βάσανα της βιοπάλης, μέσα από την οποία ήρθε σε επαφή με τη μεγάλη του αγάπη, το Ρεμπέτικο. Λιτός, επίμονος, αεικίνητος, καταξιώνεται με τις ερμηνείες του προσφέροντας πραγματική ψυχαγωγία σε όσους τυχερούς τον απόλαυσαν στην μακρά διαδρομή της «Ρεμπέτικης Ιστορίας», ενός χώρου που δημιούργησε και σφράγισε με την παρουσία του. Δίνει διαλέξεις-συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ, όπου αποσπά διακρίσεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, με κάθε ευκαιρία, είναι κοντά στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, ενώ ανταποκρινόταν με συνέπεια σε κάθε κάλεσμα μαζικών φορέων από τον χώρο του Πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα δραστηριοποιήθηκε έντονα στο Παράρτημα Συνταξιούχων της Σκοπέλου και ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του, συμβάλλοντας στην πάλη ώστε οι απόμαχοι της δουλειάς να έχουν μια ζωή με δικαιώματα.
Ο Παύλος Βασιλείου κληροδοτεί στα παιδιά του, την κόρη του που συνεχίζει στα χνάρια του με αξιοσημείωτες μουσικές σπουδές και το γιο του, φοιτητή του Πολυτεχνείου, πλούσιες περγαμηνές, κτήμα κοινό και όλων των Σκοπελιτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.