Σκόπελος: Πορεία και ψήφισμα συμβασιούχων στον δήμαρχο

Πορεία προς το Δημαρχείο με σύνθημα «Αορίστου χρόνου οι συμβάσεις, ούτε απολύσεις, ούτε παρατάσεις», πραγματοποίησαν χθες οι απεργοί συμβασιούχοι του Δήμου Σκοπέλου, με τη συμπαράσταση μόνιμων υπαλλήλων, εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχων αλλά και γυναικών της ΟΓΕ, απαίτησαν από την κυβέρνηση να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Προηγήθηκε συγκέντρωση και ομιλία από τον εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργο Γούλα ενώ στο δημοτικό κατάστημα αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα στον Δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη, για να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ.

Η απεργία ήταν η κορύφωση μιας σειράς κινητοποιήσεων, που περιλάμβανε συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου την Τρίτη με ενημέρωση των εργαζομένων, εξόρμηση και διανομή ανοιχτής επιστολής προς τους δημότες την Τετάρτη το πρωί και το απόγευμα σύσκεψη φορέων για να εκφραστεί η συμπαράσταση, όπου συμμετείχαν το Σωματείο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, η Λαϊκή Συσπείρωση, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αλλά και πολλοί δημότες.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα των συμβασιούχων, που μάλιστα έχει αποτυπωθεί και σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12 Μαΐου, όταν υπήρξε και η πρώτη «διαρροή» της κρίσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.