“Azamali Fest”: Γαστρονομική γιορτή στη Σκόπελο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. – Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε., σε συνεργασία με τον Δήμο Σκοπέλου, διοργανώνουν τη γαστρονομική γιορτή του καλοκαιριού με τίτλο « ΑΖΑΜΑΛΙ (Αζάν και Χαμαλί)»- Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Τοπικής Παράδοσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου (έμπροσθεν ΚΑΠΗ) το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 20:00.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, η Σκόπελος γιορτάζει δύο ξεχωριστά και μοναδικά τοπικά της προϊόντα, το χαμαλί και το δαμάσκηνο, μέσα από μια εκδήλωση που συνδυάζει παράδοση και δημιουργικότητα.
Εκεί οι παρευρισκόμενοι θα γευτούν ποτά με βάση το λικέρ δαμάσκηνο από τη μοναδική ποικιλία της Σκοπέλου «Αζάν» και θα μάθουν πως παρασκευάζονται τα παραδοσιακά, αμυγδαλωτά γλυκά «Χαμαλιά», σε ένα ταξίδι γεύσεων και ιστορίας.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι χρυσοχέρες Σκοπελίτισσες θα μάθουν τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πλάσουν μαζί τους το αρχοντικό έδεσμα. Η βραδιά θα πλαισιωθεί από μουσική σύγχρονή και παραδοσιακή.
Η εκδήλωση αποτελεί μια πρόταση, ώστε, όπως σημειώνει ο Δήμος Σκοπέλου, οι επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν μερικά από τα παραδοσιακά τοπικά του προϊόντα, τον «βασιλιά» της Σκοπελίτικης γης, το δαμάσκηνο «Αζάν» και το επίσημο αμυγδαλωτό της Σκοπέλου το «Χαμαλί».
Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης της γαστρονομικής εμπειρίας της περιοχής και της τοπικής δράσης «Β5» του Διατοπικού Σχεδίου με τίτλο “Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ : Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.