Μαγνησία: «Φτερά» έκανε η προκαταβολή για αγορά αυτοκινήτου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Για 48χρονο αλλοδαπό από νησί των Σποράδων

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ένας 48χρονος αλλοδαπός, κάτοικος νησιού των Σποράδων, καθώς βρήκε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο μέσω αγγελίας στο FB, μίλησε με τον δήθεν πωλητή, κανόνισαν να στείλει προκαταβολή, αλλά δεν αυτοκίνητο δεν είδε ποτέ, ενώ η προκαταβολή έκανε «φτερά».
Χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδικάστηκαν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, που ήταν παρών στη δίκη και ο απατεώνας, στον λογαριασμό του οποίου κατέληξαν τα χρήματα, ερήμην σε φυλάκιση 12 μηνών ο καθένας με αναστολή.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2020, ένας υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος νησιού των Σποράδων βρήκε στο Facebook αγγελία για την πώληση ενός Nissan Qashqai, έναντι του ποσού των 11.500 €. Επικοινώνησε σε τηλέφωνο που υπήρχε στην αγγελία, ο δήθεν πωλητής του έστειλε φωτογραφίες του αυτοκινήτου, την άδεια κυκλοφορίας και άλλα σχετικά έγγραφα, πείθοντάς τον να καταθέσει προκαταβολή 4.860 €.
Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν παραδόθηκε ποτέ και το θύμα έκανε σε καταγγελία. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε στον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, ηλικίας 45 ετών, υποστήριξε στο Δικαστήριο ότι πράγματι είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο όχημα, αλλά ισχυρίστηκε ότι ο συγκατηγορούμενός του υπέκλεψε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας τα χωρίς την άδειά του για να εξαπατήσει το θύμα.
Σημειώνεται ότι τα χρήματα της προκαταβολής εντοπίστηκαν στον λογαριασμό του 35χρονου κατηγορούμενου, που δικάστηκε ερήμην.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του πρώτου κατηγορουμένου, ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε και τους δύο κατηγορούμενους ένοχους για απάτη και τους καταδίκασε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.