Η ήσυχη παραλία της Σκοπέλου με τα κρυστάλλινα νερά

Το καταπράσινο νησί των Σποράδων κρύβει πολλές εκπλήξεις σε εκείνους που έχουν την διάθεση να ανακαλύψουν τα μυστικά διαμαντάκια της Σκοπέλου εκ των έσω.

Μία από αυτές είναι και η παραλία της Σπηλιάς, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Ο μικροσκοπικός γαλήνιος κόλπος που συναντάται κοντά στο χαρακτηριστικό εκκλησάκι του Άη Γιάννη στο Καστρί, που έγινε γνωστό παγκοσμίως από τα γυρίσματα της δημοφιλούς ταινίας «Mamma Mia», αποτελεί ιδανική επιλογή για ήρεμο αραξοβόλι και βουτιές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Για να τον προσεγγίσει κανείς παίρνει το δρόμο για τον Άη Γιάννη στο Καστρί και λίγο πριν, στο εκκλησάκι της Παναγίας, ξεκινά χωματόδρομος όπου υπάρχει χώρος και για τα αυτοκίνητα. Στον πρώτο χωματόδρομο δεξιά, υπάρχει μονοπάτι -μια υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση- που οδηγεί στην μικρή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά. Η ευρύτερη περιοχή, μάλιστα, ενδείκνυται και για πεζοπορία.

Η διαύγεια των γαλαζοπράσινων νερών δημιουργεί την αίσθηση πισίνας, η οποία σε συνδυασμό με την αμμώδη παραλία με το ψιλό βοτσαλάκι, τα πεύκα που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, προσφέροντας την ανακουφιστική φυσική σκιά τους, και την απεριόριστη θέα στο Αιγαίο στα χαρακτηριστικά της παραλίας που κερδίζουν τους επισκέπτες της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.