Σήμερα θα απολογηθούν για τη διακίνηση ηρωίνης

Δύο Σκοπελίτες που συνελήφθησαν στο Βόλο και το νησί το περασμένο Σάββατο

Προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή σήμερα Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν οι δύο Σκοπελίτες 43 και 31 χρονών, που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στο Βόλο, ο πρώτος και στο νησί ο δεύτερος και κατηγορούνται για διακίνηση ηρωίνης 500 δόσεων.
Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Βόλου, αρχικά συνελήφθη στο λιμάνι στις 7.45 το πρωί του Σαββάτου ένας 43χρονος, κάτοικος Σκοπέλου, να κατέχει μια ποσότητα ηρωίνης σε νάιλον συσκευασία, συνολικού μικτού βάρους 49,8 γραμμαρίων, που αντιστοιχεί σε περίπου 500 δόσεις, η οποία και κατασχέθηκε.
Κατά την προανάκριση που ακολούθησε, ο άνδρας ανέφερε ότι την αγόρασε και την μετέφερε για λογαριασμό τρίτου ο οποίος διέμενε στην Σκόπελο.
Λιμενικοί συνόδευσαν τον κρατούμενο στην Σκόπελο, ώστε να γίνει ελεγχόμενη παράδοση της ηρωίνης στον αγοραστή. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δυο φερόμενων δραστών, συναντήθηκαν σε χώρο εποπτευόμενο από λιμενικούς, στις 15:25 το Σάββατο προσήλθε στο χώρο ο Έλληνας, κάτοικος Σκοπέλου, 31 ετών, φερόμενος αγοραστής της ναρκωτικής ουσίας και συνελήφθη.
Ακολούθησε έρευνα παρουσία του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου στον τόπο εργασίας και διαμονής του πρώτου και στο σπίτι του δεύτερου φερόμενου δράστη με την συνδρομή ανδρών του Λιμεναρχείου Σκιάθου και Σκοπέλου με αρνητικά αποτελέσματα. Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μετρητά 110 €.
Την Κυριακή, οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος διέταξε κύρια ανάκριση για την πράξη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την μορφή της αγοράς από κοινού και κατοχή και μεταφορά της σε βάρος του πρώτου συλληφθέντα και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Α΄ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου, ο οποίος διέταξε την κράτησή τους και την εκ νέου προσαγωγή τους σήμερα Τρίτη.

Για προσωπική χρήση

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο 31χρονος, δήλωσε στις αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και δεν επρόκειτο να αγοράσει τα ναρκωτικά, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο 43χρονος.
Από την πλευρά του ο δεύτερος δράστης κατέθεσε ότι είναι τοξικομανής και αγόρασε την ηρωίνη για προσωπική του χρήση.
Οι λιμενικοί, παρουσία του αντεισαγγελέα υπηρεσίας, έφτασαν με σκάφος του Λιμενικού, στη Σκόπελο ξημερώματα της Κυριακής και πριν ξημερώσει έκαναν έλεγχο στο σπίτι που μένει ο 43χρονος, σε ένα κλειστό ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του και σε ένα σκάφος που διαθέτει στο νησί, χωρίς να εντοπίσουν άλλα ναρκωτικά ή εξοπλισμό χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Οι συνδικαλιστές λιμενικοί συγχαίρουν
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος συγχαίρει τους λιμενικούς Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟ.ΔΙ.Ν) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου οι οποίοι με τη συνδρομή του Γραφείου Ανάκρισης, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) Βόλου αλλά και στελεχών του Λιμεναρχείου Σκιάθου/ Α’ και Λ/Τ Σκοπέλου κατάφεραν να συλλάβουν 2 άντρες και να κατάσχουν μεγάλη ηρωίνη που ισοδυναμεί με 500 δόσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.