Σκοτωμένο φλαμίνγκο στη Κάρλα!

Απαγορεύονται θήρα, κτηνοτροφία, αλιεία τονίζει ο «Φορέας Διαχείρισης»

Ένα απίστευτο όσο και αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Κάρλας, καθώς εντοπίστηκε νεκρό ένα μικρό φλαμίνγκο, το οποίο θεωρείται ότι έχει πληγεί από σκάγια!
Μάλιστα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ενέργεια αποδίδεται σε λαθροθηρία, καθώς στο σώμα του πουλιού εντοπίστηκαν σκάγια κυνηγετικού όπλου, πιθανόν από άγνωστο που κινήθηκε παράνομα στην ευρύτερη περιοχή.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι με αφορμή την παράνομη είσοδο κυνηγών στον περιφραγμένο και προστατευόμενο ειδικό χώρο του Τεχνητού Υγροτόπου, παραπλεύρως και βορειοδυτικά του Ταμιευτήρα της Κάρλας και σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (το υπ’ αριθ. 238893/17.09.2020), ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού επισημαίνει ότι απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος για κάθε δραστηριότητα (θήρα, κτηνοτροφία, αλιεία κ.α.) στον εν λόγω χώρο και ότι σε αντίθετη περίπτωση οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

ΦΩΤΟ: I.-A. Tzikas

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.