Σοκ στον Αλμυρό: Νεκρός 40χρονος πυροσβέστης

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και ο διοικητής Αλμυρού στο ΚΥ Αλμυρού περιμένοντας να γίνει η μεταφορά της σορού στο Νοσοκομείο Βόλου για νεκροψία
Έπεσε αναίσθητος την ώρα του καθήκοντος, ενώ εξετάζεται η αιτία

Σοκ στον Αλμυρό, όπου στις 12.30 το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη πλύσης οδοστρώματος, ένας πυροσβέστης έπεφτε νεκρός!
Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες, έκαναν πλύση στο οδόστρωμα κοντά στις εργατικές πολυκατοικίες Αλμυρού, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο 40χρονος πυροσβέστης που χειρίζονταν την μάνικα έπεσε αναίσθητος.
Από ανθρώπους που ήταν παρόντες την ώρα του τραγικού συμβάντος, αναφέρεται ότι ο εκλιπών 40χρονος πυροσβέστης Γεώργιος Δεσποτόπουλος ζαλίστηκε (προφανώς λιποθύμησε) και έπεσε, κατά τη διαδικασία πλύσης οδοστρώματος. Υπήρξε αιμορραγία στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αλλά όχι εξαιτίας χτυπήματος από ημισύνδεσμο σωλήνα, αλλά προφανώς από την πτώση.

Το σημείο όπου σκοτώθηκε ο πυροσβέστης. Πίσω από τις εργατικές κατοικίες πριν την γέφυρα Ξηριά

Παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του, ο άτυχος πυροσβέστης δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, ενώ στο σημείο κλήθηκε αγροτικός γιατρός του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, που διαπίστωσε τον θάνατό του, όπως και η Αστυνομία, που απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Εξετάζονται οι συνθήκες θανάτου
Το magnesianews.gr επικοινώνησε με τον αρχιπύραρχο Νίκο Μπάλτση, διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, ο οποίος δήλωσε ότι διερευνώνται οι συνθήκες θανάτου του άτυχου πυροσβέστη.
Ερωτηθείς σχετικά, ο ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που είδαν αρχικά το φως της δημοσιότητας, δεν επιβεβαιώνουν ότι προηγήθηκε χτύπημα της μάνικας πριν την πτώση του πυροσβέστη στο οδόστρωμα, ενώ οι συνθήκες θανάτου του εξετάζονται και ερευνώνται, εν αναμονή και της ιατροδικαστικής εξέτασης, που ενδεχομένως θα γίνει αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή, λόγω του τεστ Covid 19, που πρέπει να γίνει πριν τη μεταφορά στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα στο ΚΥ Αλμυρού περιμένοντας να γίνει η μεταφορά της σορού στο Νοσοκομείο Βόλου για νεκροψία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.