Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας: “Απαιτούμε γνήσιο Συνέδριο της ΓΣΕΕ”

Έντονη είναι η αντίδραση και του Σωματείου των Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας αναφορικά με το συνέδριο της ΓΣΕΕ, καθώς σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την απαίτησή του “για ένα γνήσιο συνέδριο, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ματ και βία”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Επιπλέον σημειώνει πως τα συνδικάτα είναι η έκφραση και η δύναμη των εργατών, όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:
“Από την αρχή της δημιουργίας των συνδικάτων, στόχος πάντα των κομμάτων και της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν ο έλεγχος τους. Ανατρέχοντας στην ιστορία υπήρξαν στιγμές όπου η κυβέρνηση διόριζε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Σήμερα η πενιχρή μαζικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι γεγονός και αποτέλεσμα της απαξίωσης του από τους εργαζόμενους. Γι αυτό ευθύνη φέρουν οι παρατάξεις που κατείχαν τη πλειοψηφία και εξαγόραζαν τις θητείες τους με την αδράνεια τους, ένα σύστημα που εσκεμμένα χειραγωγούσε συνειδήσεις αλλά και η μη ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων.
Εν έτη 2020 και μετά από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των εργατικών δικαιωμάτων στο όνομα της υποτιθέμενης κρίσης, η τάση δέσμευσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίες εκπνέουν τον προθανάτιο ρόγχο τους πρέπει να μας αφυπνίσει.
Είναι ανάγκη να καταδικασθεί από κάθε εργαζόμενο η απόφαση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση συνεδρίου με ΜΑΤ και κρατική βία.
Τα συνδικάτα είναι η έκφραση και η δύναμη των εργατών όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.
Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος διότι αυτές οι πρακτικές ανήκουν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας.
Απαιτούμε εδώ και τώρα γνήσιο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ματ και βία”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.