«SOS» για το κτιριακό και τα προβλήματα προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Βάλτωσε επί τέσσερα χρόνια η ανακατασκευή της στέγης, ενώ εξακολουθούν να μπαίνουν νερά στο κτίριο!

SOS εκπέμπουν για μια ακόμη φορά ο Δήμος και οι δημότες Ζαγοράς – Μουρεσίου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, που, όσο περνούν τα χρόνια, αντί να βελτιώνονται γίνονται ακόμη μεγαλύτερα.
Εδώ και τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια εκταμίευσε ποσό 130.000 € για επισκευή της στέγης, που αντιμετωπίζει προβλήματα, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά στο κτίριο, έγιναν δύο άγονοι διαγωνισμοί και ζητήθηκε η παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασ. Κικίλια, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Ωστόσο, το υπουργείο δεν έδωσε το δικαίωμα στην Περιφέρεια να κάνει το έργο, παρά μόνο να το επιβλέπει, αλλά προτίθεται να αναθέσει την ανακατασκευή της στέγης στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, που όμως δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία ούτε και το απαραίτητο προσωπικό!
Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, κάνει προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τον υπουργό Υγείας, για να του ζητήσει να αναλάβει το έργο το υπουργείο ή η Περιφέρεια, καθώς τα χρήματα υπάρχουν, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατόν εδώ και πολύ καιρό.
Ο κ. Κουτσάφτης εκπέμπει SOS για να γίνουν παρεμβάσεις στο κτίριο του Κέντρου Υγείας, πριν διαλυθεί από το νερό και τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να είναι καλυμμένοι υγειονομικά οι δημότες, σε μια περιοχή του Πηλίου που είναι απομακρυσμένη τον χειμώνα, λόγω χιονοπτώσεων, ενώ το καλοκαίρι, λόγω των τουριστών ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται δραματικά.

Προβλήματα και με το προσωπικό

Κάτοικος της περιοχής αναφέρεται στις τραγικές ελλείψεις ιατρικούς προσωπικού, οδηγού ασθενοφόρου και άλλου προσωπικού, που έχουν αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τοπικά περιστατικά και οι ασθενείς να χρειάζεται να κάνουν τη διαδρομή προς Βόλο, αν και με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο με την πανδημία του κορωνοϊού είναι αμφίβολο αν μπορέσουν να βρουν την υγεία τους.
Ο κάτοικος αναφέρει ότι πρόσφατα έφυγαν δύο μόνιμοι γιατροί του Κέντρου Υγείας, ενώ δύο διευθυντές που υπηρετούν εκεί συνταξιοδοτήθηκαν και τους υποχρεώνουν να μείνουν για άλλους έξι μήνες, για να καλυφθούν οι ανάγκες!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνιμη παιδίατρος έχει αποσπαστεί με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται η ειδικότητα στη Ζαγορά, ενώ πρόσφατα πήγε στο Κέντρο Υγείας Οδοντίατρος, αλλά δεν μπόρεσε να δουλέψει, γιατί έμπαιναν νερά στο Οδοντιατρείο από τη στέγη!
Πρόβλημα υπάρχει και με το προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρου που είναι μειωμένο, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες, ενώ μειωμένο είναι και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Η δε λύση που δίνεται από την 5η ΥΠΕ είναι η κάλυψη των κενών γιατρών από Περιφερειακά Ιατρεία της Μαγνησίας, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται και οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να γίνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου έστω γιατρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.