Σπύρος Βαλούκος: “Ο λόγος που αποχώρησα από τον συνδυασμό του Μιχ. Μιτζικού”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ο κ. Βαλούκος παραμένει πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Προμυρίου

Την παραίτησή του από τον συνδυασμό του κ. Μιχάλη Μιτζικού, δημάρχου Ν. Πηλίου υπέβαλε ο κ. Σπύρος Βαλούκος , ο οποίος ωστόσο παραμένει στη θέση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Προμυρίου. Σε επιστολή του εξηγεί ποιοι είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του Δημάρχου στην κοινότητα Προμυρίου, χωρίς να ενημερώσουν τον ίδιο, που είναι εκλεγμένος πρόεδρός της.

Ειδικότερα, ο κ. Βαλούκος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του “Την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκε τηλεφωνικά στον κ. Μιχάλη Μιτζικό, η αποχώρησή μου από το συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής.
Αφορμή στάθηκε η επικοινωνία μας σχετικά με την επίσκεψη του στην Κοινότητα Προμυρίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Σηπιάδος κ.Μαμμά χωρίς να με ενημερώσουν. Κάτι το οποίο συμβαίνει επανειλημμένα τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο και για το οποίο έχω εκφράσει στο ίδιο ξανά τη δυσαρέσκειά μου. Η υποβολή της παραίτησης ήρθε μετά την έντονη αντίδραση του κ.Μιτζικού ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους Προέδρους για την επίσκεψη του στις Κοινότητες τους.
Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι η παραίτηση μου είναι από μέλος του Συνδυασμού και όχι από τα καθήκοντά μου. Εξακολουθώ ως Πρόεδρος του Συμβουλίου.
Αν και αυτό ήταν η αφορμή η αιτία είναι ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει καταστρατηγήσει ότι προεκλογικά είχε / είχαμε στηρίξει. Με πρώτο και βασικότερο τη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων. Ο Δήμος αυτή τη στιγμή αντι να λειτουργεί ως πυραμίδα αμφίδρομα,  ελέγχεται μόνο από 4-5 Αντιδημάρχους και τα έργα που παρουσιάζονται είναι κυρίως ψηφοθηρικά.  Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σε Τοπικό επίπεδο ή εάν υπάρχει γίνεται εκ των υστέρων ώστε οι εκλεγμένοι Τοπικοί Σύμβουλοι να μην έχουν το χρόνο να αντιδράσουν και να συνεισφέρουν”.

Ο κ. Βαλούκος παραθέτει και τη δημοσίευσή του που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη παραίτησή του:

《Πως να αντιδράσεις όταν είσαι εκλεγμένος, προσπαθείς να προσφέρεις ανιδιοτελώς και παράλληλα δέχεσαι τον ακατανόητο πόλεμο, όχι από από την “αντιπολίτευση” αλλά από τη “δική σου ομάδα”;;

Νοείται να κάνει περιοδεία ο Δήμαρχος στην κοινότητα στην οποία είσαι εκλεγμένος Πρόεδρος με επικεφαλής τον ίδιο και να μην ενημερώνει;  Νοείται να γίνεται οποιαδήποτε εργασία στην κοινότητα έπειτα από πρόταση του Συμβουλίου  και ο Πρόεδρος να μην ενημερώνεται από τον Αντιδήμαρχο της κοινότητας;  Εργασίες για τις οποίες βάση Νόμου θα έπρεπε την επίβλεψη τους να έχει ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο.

Ακατανόητη, αδιανόητη και επιβλαβής η στάση του Δημάρχου και Αντιδημάρχου ΔΕ Σηπιάδος.

Παραμονή εκλογών θα “δινόταν” δύναμη στα Τοπικά Συμβούλια. Μια δύναμη που θα έπρεπε να υπάρχει με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και παρεμβάσεις όπως πάντα ορίζει ο Νόμος.

Αντιθέτως, προτίμησαν τη στρατηγική της εξαφάνισης πολλών εκλεγμένων στα Τοπικά Συμβούλια, οι οποίοι τόλμησαν να επέμβουν στα δικά τους ψηφοθηρικά σχέδια και θέλησαν να έχουν λόγο για την Κοινότητα τους αντί να παραμείνουν άβουλες γλάστρες “για το καλό τους” .

Γιατί είναι κακό να διαφωνείς και ακόμη χειρότερα να το εκφράζεις.

Γιατί όταν αποκτάς άποψη, αποκτάς και κοινό. Και για τον κ. Αντιδήμαρχο Κοινό=ψήφος.

Στην ερώτηση μου λοιπόν προς το κ. Δήμαρχο γιατί δεν επικοινώνησε μαζί μου κατά την επίσκεψη στην κοινότητα του με τον Αντιδήμαρχο Σηπιάδος, η απάντηση που έλαβα είναι πως δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους Προέδρους. Ίδια ακριβώς συζήτηση μάλιστα έχει πραγματοποιηθεί ακόμη δύο φορές παλιότερα.

Επομένως κι εφόσον ως Πρόεδρος εκλεγμένος με το συνδυασμό του Δημάρχου, δεν λαμβάνω τον ελάχιστο σεβασμό όπως αυτό ερμηνεύεται,  δεν δύναται να συνεχίσω ως μέλος του συνδυασμού.

Συνεχίζω ως Πρόεδρος της Κοινότητας και το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τα μέλη του Συμβουλίου με τα οποία έχουμε άριστη συνεργασία συμπεριλαμβανομένων της αντιπολίτευσης, θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την Κοινότητα.

Αν και ελάχιστοι πλέον στο συνδυασμό οι οποίοι δεν προσφέρουν ψηφοθηρικά αλλά ανιδιοτελώς,  θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων και να συμπληρώσω πως θα είμαι συνεργάτης τους όπως έως τώρα καθ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Εξαιρετική συνεργασία υπήρξε και θα υπάρξει και με τους Αντιδημάρχους Γιάννη Ευαγγελάκη, Δημήτρη Παρισιάδη, Ραματά Δημήτρη, Γιάννη Φιλίππου, το Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Διανέλο και τέλος τους δικαίως αποχωρήσαντες πριν λίγους μήνες,  Μανώλη Γιαμαρέλο (πρώην Αντιδήμαρχο Τρικερίου) και Γιάννη Καλόγηρο (πρώην Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου)”.

Παραμένω πρόεδρος και δεν έχω φύγει από τα καθήκοντα μου. Τιμώ και υπερασπίζομαι την στήριξη του κόσμου η οποία μετά την παραίτηση είναι ακόμη πιο έντονη και μεγαλύτερη, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.