Στα γραφεία της Τ.Κ. θα στεγάζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Λαυρεντίου

Λόγω ακαταλληλότητας του σημερινού κτιρίου

Στο δημοτικό κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Τ.Κ. Αγ. Λαυρεντίου στην Πλατεία Αγ. Λαυρεντίου, θα στεγάζεται πλέον το Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Λαυρεντίου, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα.

Σύμφωνα με εισήγηση της υπηρεσίας, που θα έρθει προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας με το αρ. πρωτ. 92097/06-12-2019 έγγραφό της προς τον Δήμαρχο Βόλου καθώς και ο Ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αγ. Λαυρεντίου κ. Γεώργιος Πάτρης με την αρ. πρωτ. 105219/10-12-2019 αίτησή του προς την Τοπική Κοινότητα Αγ. Λαυρεντίου, ζητούν την παραχώρηση αίθουσας στο Δημοτικό κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Λαυρεντίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως Περιφερειακό Ιατρείο για όσο διάστημα χρειαστεί, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου που στεγάζεται τώρα το Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Λαυρεντίου.

Για την παραχώρηση χρήσης του παραπάνω περιγραφομένου ακινήτου σύμφωνο είναι και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Λαυρεντίου (αρ. απόφασης 9/2019). Σύμφωνα με το άρθρο 185 παρ.1 του Ν.3463/2006 ορίζεται ότι «με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης. Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει έχουν εκλείψει».

Μετά τα παραπάνω η υπηρεσία προτείνει την παραχώρηση χρήσης άνευ ανταλλάγματος για δύο έτη, του ακινήτου – αίθουσας 12 τ.μ. περίπου που βρίσκεται στο δημοτικό κτίριο όπου στεγάζονται και τα γραφεία της Τ.Κ. Αγ. Λαυρεντίου στην Πλατεία Αγ. Λαυρεντίου, , στο Υπουργείο Υγείας για την λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αγ. Λαυρεντίου, με τις προϋποθέσεις:
– η παραχώρηση της χρήσης χωρίς αντάλλαγμα γίνεται αποκλειστικά για τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αγ. Λαυρεντίου
– αν η χρήση του ακινήτου, που έχει παραχωρηθεί, μεταβληθεί ή ο σκοπός της παραχώρησης δεν εκπληρωθεί ή εκλείψουν οι λόγοι παραχώρησης, τότε η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.