Στα ίδια με πέρυσι οι τιμές των κρεάτων

Ξεκίνησε ο εφοδιασμός των κρεοπωλείων της Μαγνησίας και οι πρώτες παραγγελίες

Σε φάση εφοδιασμού, ενόψει των γιορτών βρίσκονται τα παραδοσιακά κρεοπωλεία του Βόλου και οι επαγγελματίες διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την επάρκεια κρέατος. Οι τιμές θα είναι στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί ως την Τετάρτη.
Ο Αντώνης Κανελλόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν στα κρεοπωλεία αμνοερίφια, γαλοπούλες, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας. Όπως ανέφερε, η τροφοδοσία των κρεοπωλείων θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή και Δευτέρα και αναμένεται να μην υπάρξουν προβλήματα στην αγορά.
Για το ενδιαφέρον των καταναλωτών ο πρόεδρος των κρεοπωλών ανέφερε ότι δειλά – δειλά ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες για τα Χριστούγεννα και η κορύφωση αναμένεται μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Περιορισμένες παραγγελίες

Ο κ. Κανελλόπουλος εξήγησε ότι φέτος οι παραγγελίες είναι περιορισμένες, απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια και υπολογίζονται με βάση ένα τραπέζι 5-6 ατόμων και όχι πολύ περισσότερων, όπως γινόταν άλλες χρονιές.
Όσον αφορά στις τιμές των κρεάτων, ο πρόεδρος τόνισε ότι είναι ακριβώς ίδιες με πέρυσι. Η γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής από τη Θεσσαλία, θα κοστίσει 8,50-9 €/κιλό, το αρνί 9,50-10 €, το κατσίκι 1 € πιο ακριβά , ενώ η τιμή του χοιρινού κυμαίνεται από 4 ως 7 €/κιλό, ανάλογα με το μέρος του κρέατος που θα ζητήσει ο καταναλωτής, ενώ σταθερή θα είναι η τιμή του μοσχαριού.

«Ακόμη και delivery κρέατος»

Οι κρεοπώλες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας ακόμη και delivery κρέατος κυρίως στους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι.
Το εορταστικό ωράριο των κρεοπωλείων μπήκε σε εφαρμογή από χθες Παρασκευή και είναι 8 π.μ. 3 μ.μ. και 4.30 – 9 μ.μ., το Σάββατο είναι από 8 πμ. ως 6 μ.μ., την Κυριακή από 10 π.μ. ως 6 μ.μ. και τις άλλες μέρες μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων θα είναι 8 π.μ. ως 3 μ.μ. και 4.30 ως 9 μ.μ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.