Στα ΚΑΑΥ Μαγνησίας φιλοξενήθηκαν οι οικογένειες των κομάντο του ουκρανικού στρατού

Παιδιά – μέλη οικογενειών στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας, που είτε απώλεσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, είτε συνεχίζουν να μάχονται σε αυτόν, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις των ΚΑΑΥ των Σχηματισμών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ από τις 16 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, συνολικά φιλοξενήθηκαν 147 άτομα στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ Μαλακίου Μαγνησίας και στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς Πιερίας. Έχει προγραμματιστεί, δε, η φιλοξενία επιπλέον 97 μελών οικογενειών στελεχών των Ουκρανικών Ειδικών Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα ΚΑΑΥ, τα παιδιά συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων όπως επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, εκδρομές στις γύρω περιοχές, μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μαθήματα ιππασίας, διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου.

Η φιλοξενία, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποτελεί αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα δύο τελευταία έτη μεταξύ των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και Ουκρανίας και πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ουκρανικής πλευράς, στο οποίο το ΓΕΕΘΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και η ΔΕΠ προέβη στην σχεδίαση, οργάνωση και ικανοποίησή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.