Στα «κάγκελα» οι αγρότες της Μαγνησίας- «Καταστραφήκαμε και αποζημιώσεις δεν είδαμε»

Βγήκαν ξανά στους δρόμους

Πήραν τα οχήματά τους και κατέκλυσαν χθες  το κέντρο του Βόλου οι αγρότες της Μαγνησίας που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με κατάληξη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη που ακόμη δεν έχουν λάβει, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχουν πάρει ακόμη χρήματα εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε στις καλλιέργειές τους η  χαλαζόπτωση στο τέλος Απριλίου 2024.

Οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας, πραγματοποίησαν  συγκέντρωση στη Βυζίτσα την Τρίτη το βράδυ και έλαβαν την απόφαση να κινητοποιηθούν.

Χθες, βρέθηκαν στον Βόλο και με τις φωνές, τις κόρνες τους και την αγωνιστικότητά τους ζήτησαν να δοθούν οι αποζημιώσεις ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να βρίσκονται στον πρωτογενή τομέα.

Επέδωσαν τα αιτήματά τους στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στον Περιφερειάρχη και την κεντρική κυβέρνηση. Οι δε αγρότες ζήτησαν να υπάρχει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να του μεταφέρουν τα αιτήματά τους. Η κ. Παπαδημητρίου τους ενημέρωσε ότι από Δευτέρα, θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, μετά τη συνάντησή της με τον  Δήμαρχο της περιοχής.

Δεν έχουν έρθει ακόμη κλιμάκια του ΕΛΓΑ

Ο Κώστας Καρασταμάτης, μέλος της προσωρινής διοίκησης του αγροτικού συλλόγου Ξουριχτίου επισήμανε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στους αγρότες να κάνουν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ και για τα κάστανα υπογραμμίζοντας ότι η ζημιά από το χαλάζι στις 20 Απριλίου είναι ολοκληρωτική και ακόμη δεν έχει μετέβη στην περιοχή για καταγραφή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, ενώ την ανάγκη να αποζημιωθούν οι παραγωγοί στο 100% της ζημιάς, επισήμανε ο Θεοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Η Αγλαϊα Μπέλου από τη Βυζίτσα, μέλος της προσωρινής επιτροπής αγροτών, τόνισε ότι οι δενδροκαλλιέργειες καταστράφηκαν στην περιοχή Βυζίτσας, Ξουριχτίου, Μηλεών, Πινακατών και ότι φέτος το πηλιορείτικο φυρίκι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η Κερασία Κράκαρη γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τη Ζαγορά

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.