Στάση εργασίας σήμερα απ΄ την ΕΛΜΕ

Από παλιότερη διαμαρτυρία
Συλλαλητήριο και παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας μόνιμους διορισμούς

Σε στάση εργασίας προχωρά σήμερα Παρασκευή, με συλλαλητήριο αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας μόνιμους διορισμούς η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στο πλαίσιο της γενικότερης κινητοποίησης της ΟΛΜΕ πανελλαδικά.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της, «πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη των κενών στα σχολεία από μόνιμους καθηγητές. Η αδιοριστία των εκπαιδευτικών ταλανίζει το δημόσιο σχολείο εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία χρόνια είναι απόρροια των πολιτικών λιτότητας και των μνημονιακών επιταγών που απαγορεύουν τους διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Χρόνια τώρα οι συνάδελφοι αναπληρωτές «αναπληρώνουν» τους εαυτούς τους πηγαίνοντας κάθε χρόνο από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη. Είναι αυτοί που είναι χρόνια σε εργασιακή ομηρία και ζουν την ανασφάλεια της ανεργίας κάθε χρόνο σε βάρος της οικογένειάς τους. Επιπλέον η καθημερινότητα των αναπληρωτών γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών είναι κοινός.
Πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Παρασκευή 02-03-2018: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Μαγνησίας στις 13.00. Παρασκευή 02-03-2018: Συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας από ΟΛΜΕ. Για το λόγο αυτό: Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 – 14.00
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 08.00 – 11.00 ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Για τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία ισχύει η κήρυξη στάσης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.