Στέφ. Κούτρας: Αναπτύσσουμε δίκτυο αλληλεγγύης για τη στήριξη των Θεσσαλών που έχουν ανάγκη

Τόνισε στο «Ράδιο ΕΝΑ», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

Ο πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κοινωνία και αυτό διαφαίνεται μέσα από τις πολλές δράσεις της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, με τους Συλλόγους ανά την επικράτεια να τείνουν χείρα βοηθείας όπου και όποτε χρειαστεί. Ο κ. Στέφανος Κούτρας, πρόεδρος της Ένωσης Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής “Η Πανθεσσαλική Στέγη” και πρόεδρος παράλληλα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για τη στήριξη που οργανώνεται μέσω της Ομοσπονδίας στους Θεσσαλούς σεισμόπληκτους, αλλά και για ένα πλήθος δράσεων με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλίας και των ηρώων της.

Παρά την πανδημία, οι Θεσσαλοί, μέσω των Συλλόγων τους δείχνουν γι’ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη τους, με το κάλεσμα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών για συγκέντρωση βοήθειας στους σεισμόπληκτους… Πως σκοπεύετε να βοηθήσετε;

Αναμφισβήτητα διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και δεν αναφέρομαι μόνο στα θέματα της πανδημίας, αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν στην πατρίδα μας. Όπως γνωρίζουν όλοι πριν λίγο διάστημα είχαμε τα θέματα του Ιανού και τώρα η σκέψη μας βρίσκεται στις δοκιμαζόμενες περιοχές του νομού Λαρίσης, στην Ελασσόνα και στα Τρίκαλα, όπου συμπατριώτες μας μέσα σε δύσκολες συνθήκες διαβιούν και καλούμαστε εμείς ως εθελοντικοί φορείς, διότι είμαστε και εθελοντικοί φορείς που καλούμαστε σε δύσκολες συνθήκες να δείξουμε τον κοινωνικό μας ρόλο, να σταθούμε δίπλα τους και να συνδράμουμε όπως μπορούμε. Ανάρτησα στα κοινωνικά δίκτυα τη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών και όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα θα είμαστε συμπαραστάτες. Έχω την απόλυτη βεβαιότητα και πεποίθηση ότι όλα τα Σωματεία μας θα κινηθούν άμεσα και με τις δικές τους δυνάμεις θα μπορέσουν να στηρίξουν τους συμπατριώτες μας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς των περιοχών, οι οποίοι κινήθηκαν με αστραπιαίο τρόπο έτσι ώστε να αποφύγουμε να έχουμε τραυματισμούς παιδιών και γενικότερα να μην έχουμε τραυματισμούς συμπατριωτών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης, υπάρχουν θεσσαλικά σωματεία σε όλη την επικράτεια, από τα νησιά μας μέχρι τον Έβρο, που σημαίνει ότι θα συντονιστούμε άμεσα και στην αυριανή μας τακτική συνεδρίαση θα πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις.

Είχαμε δει πράγματι και την άμεση ανταπόκρισή σας και με τον «Ιανό», αλλά και με τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και σε άλλες περιπτώσεις.

Ήταν συγκινητική η ανταπόκριση, υπό την έννοια ότι όλα μας τα Σωματεία σε εσωτερικό και εξωτερικό δούλεψαν άοκνα, τα απλά μέλη, συγκέντρωσαν απίστευτη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης , γεγονός που πιστεύω θα επαναληφθεί και τώρα.

Υπάρχει προγραμματισμός και σχεδιασμός για δράσεις , με αφορμή και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821;

Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε ειδικό ένθετο του Ομίλου Καρεκλίδη που είχε σχέση με τα θέματα της οικονομίας και εγώ ανέπτυξα θέσεις με το πως μπορούν να κινηθούν οι πολιτιστικοί φορείς. Εκεί ανέφερα οκτώ άξονες που θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε ώστε να αντιδράσουμε δυναμικά και πολιτιστικά. Η ζωή δεν σταματά και είναι τεράστια η συνεισφορά των πολιτιστικών φορέων και έχει να κάνει με την υγιή εκφορά της ψυχικής υγείας των συμπολιτών. Κατά συνέπεια στο διάστημα αυτό δεν μέναμε άπραγοι, παρόλες τις δυσκολίες, ενεργοποιήσαμε δράσεις οι οποίες αφενός συνεχίζουν αυτή την πολιτιστική δραστηριότητα, αφετέρου διασφαλίζουν και το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής μας, που είναι η υγεία.
Ως Ομοσπονδία εγκαινιάσαμε μια σημαντική συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και συγκεκριμένα με την εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» και τον έγκριτο λαογράφο, μουσικολόγο, δημοσιογράφο κ. Χρήστο Μυλωνά. Ξεκινήσαμε τα τηλεοπτικά αφιερώματα από τη γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, το Μαυρομάτι Καρδίτσας, ακολουθεί ένα δεύτερο αφιέρωμα στους πρωτεργάτες της Θεσσαλικής Επανάστασης και θα προβληθεί την πρώτη Κυριακή του Απριλίου. Φέτος παράλληλα με τα 200 χρόνια εορτασμού με την Ελληνική Επανάσταση εορτάζουμε και τα 140 χρόνια της προσάρτησης της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Θεσσαλίας στην μητέρα Πατρίδα. Θα συνεχίσουμε τα αφιερώματα αυτά και στους υπόλοιπους νομούς ζητώντας τη βοήθεια των τοπικών φορέων για να πραγματοποιήσουμε ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό αφιέρωμα για όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στο Νομό Μαγνησίας και προσέφεραν ώστε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι.
Προγραμματίζουμε την πραγματοποίηση ενός διεθνούς Συνεδρίου με τον τίτλο «140 χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία- Με το βλέμμα στο μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς, δηλαδή την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Επιτροπή 2021, έτσι ώστε μέσα από πρωτότυπες ανακοινώσεις να αναδείξουμε τη συνεισφορά της πατρίδα μας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.
Παράλληλα προγραμματίζουμε μία εκδήλωση, ανάμεσα σε πολλές που προγραμματίζουμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, λογοτεχνική για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και σκοπεύουμε να πραγματοποιηθεί στην ομώνυμη πλατεία της Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.