Στη φυλακή 30χρονος Βολιώτης για ενδοοικογενειακή βία

Απορρίφθηκε το αίτημα του για κοινωνική εργασία

Στη φυλακή θα οδηγηθεί σήμερα ένας 30χρονος άνδρας από τον Βόλο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία κατά της φίλης του και παρά την προθεσμία, που του δόθηκε, τη δοσοποίηση που έγινε για να πληρώσει την ποινή του και αφού εξαντλήθηκαν οι αναβολές που πήρε, χωρίς να ανταποκριθεί, σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, για να εκτίσει την ποινή του.
Ο άνδρας, που είχε καταδικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 5 Απριλίου 2019, σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, προς 5 € την ημέρα και 1000 € χρηματική ποινή, παρουσιάστηκε χθες στο ίδιο δικαστήριο, δήλωσε αδυναμία να πληρώσει το ποσό εξαγοράς της ποινής του (περίπου 7.200 €) και ζήτησε να προσφέρει κοινωνική εργασία. Ωστόσο, το Δικαστήριο, απέρριψε το αίτημά του και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, για να εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής του.
Ο κατηγορούμενος είχε κάνει αίτηση αναστολής της ποινής του, που έληξε χθες, αλλά στο διάστημα αυτό δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στη δοσοποίηση που έγινε από το Δικαστήριο με προθεσμία χάριτος τριών μηνών, οπότε, μετά την απόρριψη του αιτήματός του θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Ο συνήγορός του υποστηρίζει ότι επειδή έχει χαμηλό εισόδημα, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και τα έσοδά του προέρχονται από κατάστημα ψιλικών που διατηρεί, δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει πάνω από 8.000 € (η χρηματική ποινή και η αξία της καταδικαστικής απόφασης) και για το λόγο αυτό υπέβαλε αίτημα κοινωνικής εργασίας, που όμως απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.