Στη Βουλή απ΄το «ΜέΡΑ25» η διακοπή σίτισης φοιτητών στον Βόλο

Στη Βουλή και συγκεκριμένα, στα χέρια της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων φθάνει απ΄το «ΜέΡΑ25» και τη βουλευτή Φωτεινή Μπακαδήμα, η διακοπή σίτισης φοιτητών στον Βόλο.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει, «σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας διεκόπη αιφνιδιαστικά η σίτιση φοιτητών σε Πανεπιστήμια της χώρας, όπως αυτό της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης.
Οι καταγγελίες ανέφεραν πως, παρότι οι φοιτητές μέχρι πρότινος σιτίζονταν δωρεάν με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας, αμέσως μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου και με την επιστροφή τους στη Σχολή, αρκετοί από αυτoύς, και ενώ βάσει κανονισμού 2021 δικαιούνται δωρεάν σίτισης λόγω χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος, είχαν χάσει πλέον το δικαίωμα και έπρεπε να πληρώσουν.
Όπως αναφέρεται στο alfavita.gr η απάντηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επί του θέματος ήταν πως «ο ξαφνικός αποκλεισμός ορισμένων φοιτητών από την δωρεάν σίτιση οφείλεται στον μεγάλο αριθμό φοιτητών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο των 13.000 ευρώ». Παρόλα αυτά και δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης σε μια περίοδο κατά την οποία παρατηρούνται συνεχώς αυξήσεις τόσο σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα όσο και σε υπηρεσίες, βλέπουμε το φαινόμενο παιδιά που έχουν ανάγκη μένουν εκτός κάλυψης και θα πρέπει να βρεθεί το συντομότερο μια οριστική λύση.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται η κα Υπουργός: Ποιες άμεσες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει με στόχο την άμεση και οριστική επίλυση του ζητήματος; Εξετάζεται από το Υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου σίτισης; Ποια λύση εξετάζεται με σκοπό την προσωρινή επίλυση του θέματος μέχρι να βρεθεί οριστική λύση;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.